Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mopedautóval milyen messzire...

Tyukanyó55 kérdése:

Mopedautóval milyen messzire és milyen sebességgel mehetek egyhuzamban? -

Figyelt kérdés

- Vettem magamnak egy keveset hajtott mopedautót . Egy szuper kis járgány, szeretném évekig használni, de igazából nem tudom - hogy milyen messzire mehetek vele biztonságban egy útra, hogy ne legyen baja - nehogy tönkre menjen a motorja?! / A sebessége tudom 45 km-re van megszabva - de városon kívül általában 50-55 között szoktam vele menni / Ez árthat -e neki?Szívesen fogadnám gyakorlati hozzáértők véleményét ..

Üdv. Mindenkinek itt a Gyakori Kérdések fórumán ....

2019. dec. 28. 20:49
 1/7 anonim ***** válasza:
35%

Minden motornak az a lényeg hogy ne teljes fordulaton bőgesd, hanem max a 3 negyed fordulattal és azzal a világból kilehet menni.

Már ha a többi feltétel adott.

Ezeknek mennyi a max amit tud menni ha nyomod neki?

2019. dec. 28. 21:28
 2/7 Nyakasparasztgazda ***** válasza:
84%
Bármilyen messze és tovább is... A sebességet jól köll megválasztani...
2019. dec. 28. 22:12
 3/7 anonim ***** válasza:
26%
azt értem, hogy miért a 16 évesek vágyálma egy olyan, de felnőtt ember miért vesz egy 3-400 ezer forintos valamit aminek az árából már gépjárművet lehetett volna venni?
2019. dec. 29. 07:28
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván azért vesznek ilyet mert az adó és biztositás minimális csak. De gondolom a fogyasztás is fele lehet mint más autónak. Szóval van annak oka amiért ilyet vesznek.
2019. dec. 29. 09:30
 5/7 anonim ***** válasza:
76%
cserébe horror alkatrész árak vannak, és ami a biztonságot illeti egy igazi száguldó koporsó
2019. dec. 29. 09:36
 6/7 A kérdező kommentje:

Kedves válaszolók : - a lényegem az, hogy 64 éves hölgy vagyok. / nem szőke !!/

Idáig csak robogóztam - egy Gilera Runner-ral, /ami 50 cm3-is volt , - de csak papíron !/ .. Csak kis motoros jogsim van, részben ezért vettem meg a kis mopedautót, részben meg, hogy ezen csak nem fázok, nem ázok a hidegben sem..

- Idáig a nyugdíjas párom vitt mindig- ahová akartam, de most már néha dünnyögött, hogy menjek inkább egyedül...

- Nem tudom meddig menne - 80- ig van a km-órája, de én 50-55-nél még nem mentem vele többet- féltem a motorja nehogy túl legyen hajtva...

/ Nem hosszútávra gondoltam itt - nem 100 km-ekre, csak kb. 50-60 km-t - de közben meg is lehet állni.../

Köszönöm a hozzászólásokat- igyekszem hasznosítani..

Ezúton kívánok minden fórumosnak - sikerekben gazdag- boldog új évet ... BÚÉK !!

2019. dec. 29. 12:04
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ezeknek a motorja erősen le van szabályozva, így a padlógáz alapértelmezett üzemmód - hacsak fel nem tekered a szabályozó csavart, nem tudod szétforgatni. A végsebességük sokmindentől függ, az enyém ('99-es Aixam 400 SL) jelenleg óra szerint 67, GPS szerint 65 km/h-t tud probléma nélkül, amin a következő nagyszerviz még egy icipicit lendíthet, de csodát nem lehet tőlük várni.

Városba elég ez a tempó, a csomagtartó baráti, a fogyasztás 3 liter körül alakul, a kényelem egy öreg személyautóéhoz hasonlítható, fizetnivaló pedig a kopó-fogyó alkatrészeken, folyadékokon kívül csak az éves biztosítás van, ami párezer forint.

(Konkrétan cakli-pakli olcsóbb, mint BKV-val járni, és kisebb eséllyel is éri az embert attrocitás, neadjisten késpenge)

A lebutított motorkák - legalábbis a Kubota kistraktorokból örökölt erőforrásai biztosan - elnyűhetetlenek. Nyugodtan lehet vele menni akármilyen messzire, amit az ember idegei még elbírnak.

Én lábon hoztam haza Tapolcáról Budapestre, némi kerülővel összesen olyan 230 km-t, az azért elég idegtépő volt...

A tank viszonylag kicsi, az enyém például 16 literes tartályt kapott, de az alacsony fogyasztásnak köszönhetően egész messzire elmegy egy töltettel.

2021. ápr. 9. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!