Mopedautóval milyen messzire és milyen sebességgel mehetek egyhuzamban? -
- Vettem magamnak egy keveset hajtott mopedautót . Egy szuper kis járgány, szeretném évekig használni, de igazából nem tudom - hogy milyen messzire mehetek vele biztonságban egy útra, hogy ne legyen baja - nehogy tönkre menjen a motorja?! / A sebessége tudom 45 km-re van megszabva - de városon kívül általában 50-55 között szoktam vele menni / Ez árthat -e neki?Szívesen fogadnám gyakorlati hozzáértők véleményét ..
Üdv. Mindenkinek itt a Gyakori Kérdések fórumán ....
Minden motornak az a lényeg hogy ne teljes fordulaton bőgesd, hanem max a 3 negyed fordulattal és azzal a világból kilehet menni.
Már ha a többi feltétel adott.
Ezeknek mennyi a max amit tud menni ha nyomod neki?
Kedves válaszolók : - a lényegem az, hogy 64 éves hölgy vagyok. / nem szőke !!/
Idáig csak robogóztam - egy Gilera Runner-ral, /ami 50 cm3-is volt , - de csak papíron !/ .. Csak kis motoros jogsim van, részben ezért vettem meg a kis mopedautót, részben meg, hogy ezen csak nem fázok, nem ázok a hidegben sem..
- Idáig a nyugdíjas párom vitt mindig- ahová akartam, de most már néha dünnyögött, hogy menjek inkább egyedül...
- Nem tudom meddig menne - 80- ig van a km-órája, de én 50-55-nél még nem mentem vele többet- féltem a motorja nehogy túl legyen hajtva...
/ Nem hosszútávra gondoltam itt - nem 100 km-ekre, csak kb. 50-60 km-t - de közben meg is lehet állni.../
Köszönöm a hozzászólásokat- igyekszem hasznosítani..
Ezúton kívánok minden fórumosnak - sikerekben gazdag- boldog új évet ... BÚÉK !!
Ezeknek a motorja erősen le van szabályozva, így a padlógáz alapértelmezett üzemmód - hacsak fel nem tekered a szabályozó csavart, nem tudod szétforgatni. A végsebességük sokmindentől függ, az enyém ('99-es Aixam 400 SL) jelenleg óra szerint 67, GPS szerint 65 km/h-t tud probléma nélkül, amin a következő nagyszerviz még egy icipicit lendíthet, de csodát nem lehet tőlük várni.
Városba elég ez a tempó, a csomagtartó baráti, a fogyasztás 3 liter körül alakul, a kényelem egy öreg személyautóéhoz hasonlítható, fizetnivaló pedig a kopó-fogyó alkatrészeken, folyadékokon kívül csak az éves biztosítás van, ami párezer forint.
(Konkrétan cakli-pakli olcsóbb, mint BKV-val járni, és kisebb eséllyel is éri az embert attrocitás, neadjisten késpenge)
A lebutított motorkák - legalábbis a Kubota kistraktorokból örökölt erőforrásai biztosan - elnyűhetetlenek. Nyugodtan lehet vele menni akármilyen messzire, amit az ember idegei még elbírnak.
Én lábon hoztam haza Tapolcáról Budapestre, némi kerülővel összesen olyan 230 km-t, az azért elég idegtépő volt...
A tank viszonylag kicsi, az enyém például 16 literes tartályt kapott, de az alacsony fogyasztásnak köszönhetően egész messzire elmegy egy töltettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!