Van egy autóm de annyira a szívemhez nőtt hogy nem tudnám eladni mit lehet csinálni?
#9!
Igen vannak szívemhez nőtt lomjaim. Ha jót tesz a lelkednek akkor nevezhetem kacatnak is.
Csakhogy ezek megtartása nem kerül pénzbe, nem foglalnak el több négyzetmétert, és közel sincs egy tonna a súlyuk. Továbbá egy fotóalbum, nem avul, nem rozsdásodik, nem szivárog belőle az olaj, sőt még a kereke sem ereszt le. ;)
Teljesen más volna, ha a Kérdező azt mondja: most nem megfelelőek a körülmények (mert nincs időm/kedvem/pénzem) és pihentetem az autót, de majd jövő nyáron rendbeteszem.
Ez számomra elfogadható érvelés, viszont az számomra érthetetlenm hogy "csak úgy" rohadjon a kert végében.
Értsd:ha nekem egy autó ennyire a szívemhez nőtt volna, akkor pont gondoskodással, karbantartással "viszonzom", nem azzal, hogy álljon ott magának, én csak a kiadások csökkentéséről érdeklődök.
(no persze ahány ház, annyi szokás)
Nem egészen értem a válaszolókat. Miért tartják felesleges dolognak a nosztalgia autót? Hol írta a kérdező, hogy ő azt valamikor üzembe akarja majd helyeztetni? (Írta, van üzemben lévő, használható autó a családban.) Javasolom: tartsa csak meg az autót, teljen öröme benne, sok szép emlék színesítse az életét. Nos, ezek a matériák nem materialista értékei, ami nem (csak) a testet, de a lelket, és az ember szellemét gazdagítják. (Én kijelenteném a kocsit, kivonatnám a forgalomból, végleg érvényteleníteném a rendszámát, aztán, ha olyan kedvem támad, beülnék és nosztalgiáznék egy kicsit...
Jó egészséget kívánok hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!