Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van egy autóm de annyira a...

Van egy autóm de annyira a szívemhez nőtt hogy nem tudnám eladni mit lehet csinálni?

Figyelt kérdés
Van egy opel f astrank és mit lehet hogy a vele kapcsolatos adókat csökkentésén mert nem használom de nem szeretném eladni sem. A tanácsokat előre is köszönöm.

2019. dec. 26. 22:05
1 2
 11/13 veterán vas ***** válasza:
100%

#9!

Igen vannak szívemhez nőtt lomjaim. Ha jót tesz a lelkednek akkor nevezhetem kacatnak is.

Csakhogy ezek megtartása nem kerül pénzbe, nem foglalnak el több négyzetmétert, és közel sincs egy tonna a súlyuk. Továbbá egy fotóalbum, nem avul, nem rozsdásodik, nem szivárog belőle az olaj, sőt még a kereke sem ereszt le. ;)

Teljesen más volna, ha a Kérdező azt mondja: most nem megfelelőek a körülmények (mert nincs időm/kedvem/pénzem) és pihentetem az autót, de majd jövő nyáron rendbeteszem.

Ez számomra elfogadható érvelés, viszont az számomra érthetetlenm hogy "csak úgy" rohadjon a kert végében.

Értsd:ha nekem egy autó ennyire a szívemhez nőtt volna, akkor pont gondoskodással, karbantartással "viszonzom", nem azzal, hogy álljon ott magának, én csak a kiadások csökkentéséről érdeklődök.

(no persze ahány ház, annyi szokás)

2019. dec. 27. 16:12
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el, kérdező, az érzelmi kötődés csak addig tart, amíg használod a vasat. Ha kivonatod a forgalomból, olyan lesz, mint egy fénykép a volt csajodról; semmire se jó kacat.
2019. dec. 27. 17:43
 13/13 anonim ***** válasza:
55%

Nem egészen értem a válaszolókat. Miért tartják felesleges dolognak a nosztalgia autót? Hol írta a kérdező, hogy ő azt valamikor üzembe akarja majd helyeztetni? (Írta, van üzemben lévő, használható autó a családban.) Javasolom: tartsa csak meg az autót, teljen öröme benne, sok szép emlék színesítse az életét. Nos, ezek a matériák nem materialista értékei, ami nem (csak) a testet, de a lelket, és az ember szellemét gazdagítják. (Én kijelenteném a kocsit, kivonatnám a forgalomból, végleg érvényteleníteném a rendszámát, aztán, ha olyan kedvem támad, beülnék és nosztalgiáznék egy kicsit...

Jó egészséget kívánok hozzá!

2019. dec. 28. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!