Van egy autóm de annyira a szívemhez nőtt hogy nem tudnám eladni mit lehet csinálni?
Egy huszon-harminc év körüli, 200ezret sem érő autó, önmagában is problémás. Ha még ehhez érzelmeket is társítasz, az külön katasztrófa.
Csak a radikális megoldás jöhet szóba.Kicsinosítani, meghirdetni, és amennyiért viszik, eladni. Aztán a legelső munkanapon bejelenteni, hogy elkelt.(biztos ami biztos)
Tegyük föl,nem akarja eladni, tehát -bölcs tanácsra hallgatva- félvente papírozik és fizet.
Nézzük, ki, hány félévet gondolT?
1, 2, 5, eseteleg 10?
Meddig lehet húzni de főleg minek?
Előbb-utóbb fölmerül az a kérdés, hogy mi értelme van?Rozsdásodik, egy idő után teljesen használhatalan lesz, emellett foglalja a helyet és még pénzbe is kerül.
Ezzel az erővel ne dobjunk ki soha semmit, hiszen mindehez van valami érzelmi kötődés.
Az ágy, amin először szerelmeskedtem, a farmer amiben voltam a Tokajfeszten, a cserépkályha, ahol beszélgettünk a nagypapával, a levert zománcú fazék, amiben a dédi isteni töltöttkáposztát csinált.......stb.
Vannak dolgok, amiket el kell engedni.
8#-nak:"Vannak dolgok, amiket el kell engedni."
Biztos vagy benne, hogy az autó is az? Ha van hely a tároláshoz, és kenyeret sem két..., miért kellene feltétlenül megszabadulni tőle? Neked nincsenek "felesleges" dolgaid? Pl. fotóalbumod..., stb.
Mindenki maga dönti el, neki mi az érték. Ha félévente "egy pizza áráért" jogilag legalizálhatja a kivonást, hát szíve-joga a tulajnak, hogy megtegye. Hogy hajazzak a stílusodra, én is teszek neked egy javaslatot: a fotóalbumod NEKEM nem érték, nyugodtan dobd ki...
Ha csak pár hónapig nem használod, akkor ideiglenesen vonasd ki a forgalomból. Arra azért gondolj, hogy ha évekig így hagyod, akkor álltában megy tönkre, pláne hogy most se új (gumicsövek, tömítések beszáradnak, szétrepednek, ha az udvaron áll a kasztni rozsdásodni kezd, fék összerohad) tehát ha így hagyod 3-4 év múlva lesz egy hibakupacod amire százezreket kell majd költeni hogy újra használható legyen - ha meg nem, akkor is csak pénzért fogják tőled elvinni.
Azt a kérdést tedd fel magadnak, hogy 5 év múlva amikor már minden baja lesz, akkor mit akarsz majd az autóval kezdeni. Meglesz akkor majd rá a pénzed és időd hogy rendbetetesd?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!