Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van egy autóm de annyira a...

Van egy autóm de annyira a szívemhez nőtt hogy nem tudnám eladni mit lehet csinálni?

Figyelt kérdés
Van egy opel f astrank és mit lehet hogy a vele kapcsolatos adókat csökkentésén mert nem használom de nem szeretném eladni sem. A tanácsokat előre is köszönöm.

2019. dec. 26. 22:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
akkor ne add el.
2019. dec. 26. 22:10
 2/13 Nyakasparasztgazda ***** válasza:
100%
Ideiglenes kivonás
2019. dec. 26. 22:13
 3/13 anonim ***** válasza:
26%
Ha egy Mustang lenne vagy egy Ferrari akkor megérteném, de egy tömegautó? Bár lehet, hogy olyan szerencsétlen anyagi helyzetbe vagy, hogy neked ez is érték és egyből "eszmei" értéknek titulálod, megértem, csak ne említsed senkinek mert megsajnál és ad egy 100-ast. Figyi, én szoktam segíteni évente pár alkalommal nehéz sorsú embereken, most egy tanáccsal megszánlak, fél évre vonassad ki a forgalomból, így nem kell adóznod.
2019. dec. 26. 22:17
 4/13 A kérdező kommentje:
Van mellette egy új Suzuki vitarank és nem hiteles de mivel az opel új kora nálunk van ezért nem válok meg tőle.
2019. dec. 26. 22:37
 5/13 anonim ***** válasza:
32%

Egy huszon-harminc év körüli, 200ezret sem érő autó, önmagában is problémás. Ha még ehhez érzelmeket is társítasz, az külön katasztrófa.

Csak a radikális megoldás jöhet szóba.Kicsinosítani, meghirdetni, és amennyiért viszik, eladni. Aztán a legelső munkanapon bejelenteni, hogy elkelt.(biztos ami biztos)

2019. dec. 26. 22:40
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Kivonatod forgalomból 2300Ft/félév és nincs se biztosítás se súlyadó, félévente be kell menni az okmányirodába és megújítani (nekem is van egy olyan autóm amit félévente vonatok ki, de nem akarom eladni)
2019. dec. 26. 22:41
 7/13 D. Brasco ***** válasza:
100%
Ennek a fél évente kivonásnak semmi ertelme....biztosan remek hogy nem kell az auto utan fizetni cserébe viszont ott megy tönkre az udvaron es a vegen orulhetsz ha valami vasazó chigánynak el tudod adni apropenzert csak vigy mar onnan......tapasztalatbol mondom hogy amikor ez az ideiglenes kivonas elkezdődik ott valami veget ér...mégpedig az auto élete......a kivonással csak maximum elodázod az elkerülhetetlent.....
2019. dec. 26. 23:04
 8/13 veterán vas ***** válasza:
100%

Tegyük föl,nem akarja eladni, tehát -bölcs tanácsra hallgatva- félvente papírozik és fizet.

Nézzük, ki, hány félévet gondolT?

1, 2, 5, eseteleg 10?

Meddig lehet húzni de főleg minek?

Előbb-utóbb fölmerül az a kérdés, hogy mi értelme van?Rozsdásodik, egy idő után teljesen használhatalan lesz, emellett foglalja a helyet és még pénzbe is kerül.

Ezzel az erővel ne dobjunk ki soha semmit, hiszen mindehez van valami érzelmi kötődés.

Az ágy, amin először szerelmeskedtem, a farmer amiben voltam a Tokajfeszten, a cserépkályha, ahol beszélgettünk a nagypapával, a levert zománcú fazék, amiben a dédi isteni töltöttkáposztát csinált.......stb.

Vannak dolgok, amiket el kell engedni.

2019. dec. 26. 23:23
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

8#-nak:"Vannak dolgok, amiket el kell engedni."

Biztos vagy benne, hogy az autó is az? Ha van hely a tároláshoz, és kenyeret sem két..., miért kellene feltétlenül megszabadulni tőle? Neked nincsenek "felesleges" dolgaid? Pl. fotóalbumod..., stb.

Mindenki maga dönti el, neki mi az érték. Ha félévente "egy pizza áráért" jogilag legalizálhatja a kivonást, hát szíve-joga a tulajnak, hogy megtegye. Hogy hajazzak a stílusodra, én is teszek neked egy javaslatot: a fotóalbumod NEKEM nem érték, nyugodtan dobd ki...

2019. dec. 27. 12:42
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak pár hónapig nem használod, akkor ideiglenesen vonasd ki a forgalomból. Arra azért gondolj, hogy ha évekig így hagyod, akkor álltában megy tönkre, pláne hogy most se új (gumicsövek, tömítések beszáradnak, szétrepednek, ha az udvaron áll a kasztni rozsdásodni kezd, fék összerohad) tehát ha így hagyod 3-4 év múlva lesz egy hibakupacod amire százezreket kell majd költeni hogy újra használható legyen - ha meg nem, akkor is csak pénzért fogják tőled elvinni.

Azt a kérdést tedd fel magadnak, hogy 5 év múlva amikor már minden baja lesz, akkor mit akarsz majd az autóval kezdeni. Meglesz akkor majd rá a pénzed és időd hogy rendbetetesd?

2019. dec. 27. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!