Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motor színmódosításnál milyen...

Motor színmódosításnál milyen kötelezettségeim vannak?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Van egy szürke színű (A2) motorom. A forgalmiba bele van írva a színe és át szeretném matricáztatni feketére.

Ez mivel nem festés csak "ideiglenes" ugyanúgy át kell irtani a forgalmiba mintha át festetném?

Illetve ha friss műszaki van rá, itt mik a lépések? Új műszaki kell rá, vagy csak egy kiegészítés kell a forgalmiba?

Köszi szépen a segítséget.

#motor #forgalmi #újszín
2019. dec. 26. 18:15
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

"ideiglenes" színmódosítást nem ismer a jogszabály,ugyanaz a teendő mintha lefényeztetted volna.

Kormányablak--->időpontot kérsz--->bevezeted a forgalmiba.

2019. dec. 26. 18:28
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A matrica sem ideiglenes.

Ez csak egy (a festéshez képest) olcsóbb megoldás a szín megváltoztatására.

És mivel a szín megváltozik...

2019. dec. 26. 18:59
 3/6 A kérdező kommentje:
Ahaa, értem köszönöm szépen a válaszokat!
2019. dec. 26. 21:51
 4/6 dirtboy ***** válasza:
100%

Nem egészen úgy van ahogy írják mert nem a kormanyablakba kell menni hanem vagy nkh vagy műszaki állomás. Ugyanis ők adnak ki róla papírt hogy milyen szín kerüljön be a forgalmiba nem te mondod meg az okmányirodába.

amúgy bonyolúltabb kicsit, elég vegyesen van kezelve a motoroknál. Nyáron én átfestettem az enyémet akkor jártam ezeknek utána. Hát motoros csoportban elég sokféle motorokat mutattak hogy milyen szín szerepel a forgalmiban. Van akink a blokk színe volt döntő. (ez persze nyilván nem speedmotornál). Tavasszal én is lefutom majd szerintem ezt a kört.

2019. dec. 27. 09:37
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Nem ilyen egyedi festés lesz, csak fekete karbon. Szóval a színt nem lesz nehez eldönteni.

2019. dec. 27. 11:02
 6/6 dirtboy ***** válasza:
100%
De nem érted. Ennek ez a folyamata és kész. Nem arról van szó hogy átmeneti szín és nem tudjátok eldönteni hogy ez inkább kék vagy már inkább zöld. Hanem egyszerűen ezt te nem döntheted el, se az okmányirodában dolgozó ember. Ezt csak egy nkh-s vagy egy műszaki állomás vizsgáztató embere adhatja meg. Szóval ha a szín egyértelmű is akkor is ez a folyamat. Valamint teljes műszaki vizsga fog menni nem csak ránéznek a motorra ugyan is ezzel új műszaki fog járni. Tehát ha nkh nál megvolt vagy egyéb műszaki állomáson akkor onnantól kezdve 2 évre megkapod a műszakit. Ezért is megyek én is majd tavasszal mert ősszel mentem volna de mondta a vizsgáztató hogy lassan szezon vége, úgy is leteszem a mocit feleslegesen bukok háromnegyed évet ha most csináljuk. Mert nyárig van érvényes műszakim.
2019. dec. 27. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!