5-ös BMW (E39) -ből melyik az ajánlott dízel motor?
Hali!
Nekem személyszerint 30d-m van.
A 25d és a 30d ugyan az a motor (M57), ezt a kettőt tudnám én is ajánlani.
Viszont, ha autómatát veszel, tudnod kell, hogy a szívósorban ugyan úgy vannak örvénycsappantyúk amiket érdemes eltávolítani. Ebayről párezer forintért beszerezhető hozzá a lefalazókészlet. A manuális váltósokban nincsen.
Amivel számolhatsz mint minden más CR dízelnél, hogy a befecskendezésre előbb-utóbb költeni kell. Én sem úsztam meg a magasnyomású pumpa felújítottra való cseréjét, ami 70 ezer forintomba került. Érdemes odafigyelni a kartergázszűrő rendszeres cseréjére is, én 10 ezer kilométerenként az olajjal együtt cserélem.
Ha automatát szeretnél, jobban ajánlják a ZF váltóval szerelteket mintsem a GM váltós változatot, nekem az utóbbi van, de úgy vagyok vele, hogy csak egyszer kell felújítani és többet úgysem lesz vele gondom amíg használom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!