Hová tűnik a hütőfolyadék?
Kb 1 éve tart ez. Az, hogy hengerfelyes volna az kizárt.
A hütőfolyadék tartályban lévő folyadékszint, szélsőségesen változik. Egyszer a minimumot éri el a szintje, másnap pedig a maxot. Szétb*sz már miatta az ideg. A szerelő azt kizárta, hogy hengerfelyes lenne.
Tettem egy kísérletet,avval a feltevéssel, hogy esetleg nem-e folyna vissza a tartályba a folyadék a motorból parkoló helyzetben helyzetben, két napig állt az autó, ismét minimum szint, 2-3 km megtétele után pedig a tartály kupakja alatt volt a folyadékszint. Ez azért is érdekes mert ennyi időt alatt nem igazán tud üzemifokra melegedni a motor (szerintem). Remélem érthető, hogy miről beszélek, egy példa: Ha a 1,5 literes tartályban 3dl folyadék van, abból lehetséges, hogy 2-3 km (5perc) használat után, a max jelzésen túl, a kupakig felemelkedjen a folyadékszint?
Hova lesz a folyadék?
180.000 km van benne, 10ezrenként cserélve van a motorolaj, minőségére is adok, nem gagyi van benne.
20éves a kocsi. A motor is szinte olajsártól mentes. Prémium benzint tankolok, tehát a lerakódásokat ez is oldja. Tipp?
Annak szerintem szaga is volna, szerencsére száraz miden.
"teszteltem" letekertem a hütőfolyadéknak a tartályát és bucsborékolás akkor jelentkezik,ha gázt adok és a nyomásának befejezését követően 1-2 buborék felszökik. Valahol levegős lehet a rendszer, szerintem nem légtelenítették le megfelelően vagy esetleg a tartálynak a sapkája nem zár már 100%-osan, mégis csak 20éves. 1év alatt már komoly problémák is jelentkeztek volna,ha ez lenne a baja. A hütőfolyadék teljesen olajmentes. A vízcső nem kemény járó motornál sem. Feleslegesen idegesítettem magamat vele, így visszamenőleg úgy gondolom, hogy felesleges volt ennyit agyalni rajta. Nem volt eddig sem semmilyen probléma vele, csak én akartam már kreálni.:D
Normálisan karban van tartva ,tényleg minden megvan adva neki ,ami szükségeltetik és ezen túlmenőleg is bőven van rá áldozva.
Total caros videóban mondta az egyik hozzáértő, hogy mindig azok aggódalmaskodnak általában akik rendesen karbantartják az autót, szerintem valóban így van.
Köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!