Hová tűnik a hütőfolyadék?
Kb 1 éve tart ez. Az, hogy hengerfelyes volna az kizárt.
A hütőfolyadék tartályban lévő folyadékszint, szélsőségesen változik. Egyszer a minimumot éri el a szintje, másnap pedig a maxot. Szétb*sz már miatta az ideg. A szerelő azt kizárta, hogy hengerfelyes lenne.
Tettem egy kísérletet,avval a feltevéssel, hogy esetleg nem-e folyna vissza a tartályba a folyadék a motorból parkoló helyzetben helyzetben, két napig állt az autó, ismét minimum szint, 2-3 km megtétele után pedig a tartály kupakja alatt volt a folyadékszint. Ez azért is érdekes mert ennyi időt alatt nem igazán tud üzemifokra melegedni a motor (szerintem). Remélem érthető, hogy miről beszélek, egy példa: Ha a 1,5 literes tartályban 3dl folyadék van, abból lehetséges, hogy 2-3 km (5perc) használat után, a max jelzésen túl, a kupakig felemelkedjen a folyadékszint?
Hova lesz a folyadék?
180.000 km van benne, 10ezrenként cserélve van a motorolaj, minőségére is adok, nem gagyi van benne.
20éves a kocsi. A motor is szinte olajsártól mentes. Prémium benzint tankolok, tehát a lerakódásokat ez is oldja. Tipp?
Valóban az.
Szoktam rá tölteni akkor, ha látom azt, hogy a minimum szintet is alig üti meg, de ekkor sem merem locsolni bele, éppen azért mert ilyen szélsőségesen változik a folyadékszint mértéke, tartani meg nem akarok attól, hogy túlságosan tele lesz.
peugeot 306 1.6 xn
Ha nem lenne zárt, gondolom jelezte volna a szerelő, hogy ezért van.
Azt kéne megnézned, hogy mi történik ha nem töltesz utána...
A folyadék csak 2 féle módon tud eltűnni, vagy megeszi a motor vagy valahol szivárog.
Hideg időben nem párásodik túlzottan az autó belül?
Simán lehet hengerfejes az autó, nekünk is eszegeti a Nissan a hűtővizet, nem vészesen de 100km alatt eltűnik 1 deci a tartályból mindig.
Akár arra is lehetne következtetni, hogy folyik a fűtőradiátor az utastért alatt...
Nem tudod kicsit a paneleket megbontani? Benyúlni, megtapogatni, hogy porszáraz-e mindenhol a műanyag?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!