Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi baja a vízhőfok mutatónak?

Mi baja a vízhőfok mutatónak?

Figyelt kérdés

A termosztát biztosan jó, nem régen lett cserélve.

A ventilátor is biztosan jó, külön akksiról megtáplálva működik.

A jelenség az hogy a mutató egyáltalán nem mozdul ki a helyéről. Találtam a motortérben egy csúszósarus kábelt, amit ha hozzáérintek egy olyan pontra ahol testel akkor a mutató kiakad.

El nem tudom képzelni honnan csúszott le az a saru, semmi nyomát nem látom hogy honnan jöhetett le.

A biztosítékok is mind jók.

Lehet a jeladó a rossz? Mert amikor kiakad a mutató akkor sem kapcsol a ventilátor az autóban.

Opel astra f 1.7 d 17dr motorkód.

2019. dec. 18. 19:13
1 2
 11/15 Beviz Elek ***** válasza:
100%

Nem ismerem az Astrákat, én mindig csak a saját autóimat szerelem és az ott tapasztaltakat tudom átadni.

Nekem 3 hőfokmérő volt az egyik autómon.

1. Visszajelző a műszerfalra (a motorból)-lehúztad és leesett a mutató, semmi extra

2. Hőfokmérő az ECU-ba (1. mellett közvetlenül)- lehúztam, motorhiba visszajelző, vészüzemmód, ventilátor maximumon pörgött

3. Hőfokmérő a hűtőn, normális esetben ez kapcsolta a ventilátort

Tehát a ventilátornak semmi köze nem volt a műszerfalon található mutatóhoz.

2019. dec. 18. 20:40
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Igen, több vízhőfok jeladó van benne. Ami a hűtőben van,az csak a ventilátort kapcsolja. Az órának meg ilyen van.

[link]

2019. dec. 18. 20:57
 13/15 anonim ***** válasza:
79%
Könnyű megtalálni. Abban a körben, ameddig a vezeték elér (15x15 cm terület) fogsz találni egy ilyen kerek kis gombát, mint a képen, amire a sarut fel lehet tolni. Told rá, és tádámm, mutatni fog a vízhőmérő. Valahol a termosztátháznál lesz, a tűzfal felé eső részén a motornak, ha szembe állsz az autóval, akkor a bal oldalon.
2019. dec. 18. 22:41
 14/15 anonim ***** válasza:
77%
Vagy esetleg egy pont ilyen autót nézz meg hogy azon hol van a vezeték.
2019. dec. 19. 06:07
 15/15 A kérdező kommentje:

Atya úristen, tényleg van a termosztáton még egy jeladó, el sem hiszem hogy nem láttam!

Így már megoldódott a probléma! Köszönöm mindenkinek a segítséget, elképesztően hasznosak voltak a válaszok! Köszönöm!

2019. dec. 19. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!