Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Castrol vagy Liqui Moly?

Castrol vagy Liqui Moly?

Figyelt kérdés

Ha e 2 márka közül kellene választani akkor ki melyiket preferálná?

Nem sokára olajcserés vagyok és e két márka között dilemmázok. Castrol Magnatec 10w40-es van most bent, viszont a Liqui Moly-t is hallottam hogy jó, csak nincs tapasztalatom erről az olajról.

2019. dec. 17. 15:15
 1/5 D. Brasco ***** válasza:
Teljesen mindegy melyiket veszed,mindkettő minősegi
2019. dec. 17. 15:22
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a castrol tokeletes. Igaz nemrég ota van autom, es eddig csak 2x tettek bele,de mind2 helyen a castrolt javasolták
2019. dec. 17. 15:23
 3/5 Beviz Elek ***** válasza:

Nem gondolom hogy túl sokan érdemben tudnának segíteni, ez inkább csak hit kérdése, melyiknek szebb a doboza, stb.

Kellene 2 egyforma autó, azonosan használni azonos specifikációju olajokkal a kèt gyártótól és 300ezer km után szétbontani hogy melyiknek milyen a motorja.

Én egyébként Motult rakok mindegyik kocsimba.

Gajdàn Miklósnak van fent youtube-on egy 3 részes sorozata az olajokról, azt érdemes megnézni mielőtt eszetlenül megveszel valamit, fontosabb a jó specifikáció mint a márkanév.

2019. dec. 17. 15:45
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Mind a kettő minőségi olaj.

Személyes véeaményem szerint két okból szavaznék a Castrol mellett:

- Ha megnézzük az LM olaj adatlapját, rajta van, hogy a szintetikusnak hazudott olaj alapolaja valójában HC, azaz hidrokrakkolt olaj. Ezt is szintetikusnak szokták nevezni, de azért van egy kis különbség. Adalékolás tekintetében biztos, hogy az élvonalban vannak. Nem ma kezdték ők sem a kenőolaj ipart

- A fentihez képest kicsit túl van árazva. Szerintem nem ér annyival többet. A Castrol is jó minőség és az autóm gyártóművi előírásainak tökéletesen megfelel.

Castrolból egyébként érdemesebb az EDGE termékcsaládot választani. Korszerűbb a Magnatecnél.

2019. dec. 17. 16:22
 5/5 anonim ***** válasza:
70%

Amibe 10W40 kell az már alapból 15+ éves és ott már sok értelme nincs a két legdrágább kommersz márka olajai közül választani.

Abba feleennyiért is találsz normális olajat.

2019. dec. 17. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!