Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyivel mehetnek a megkülönb...

Mennyivel mehetnek a megkülönböztetést használó járművek?

Figyelt kérdés
pl mennyivel mehet szírénázva, kékfényezve 1 tűzoltó, rendőr, és a többi? van sebességhatár?
2010. júl. 20. 09:28
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ami a csövön kifér...

Praktikusan: az út és látási viszonyoknak, valamint a forgalomnak megfelelően.

2010. júl. 20. 09:46
 2/7 A kérdező kommentje:
ami a csövön kifér? az a tuningoltnak kinéző skoda autópályán kb 200 ha úgy van kedve(mongyuk ezért a sofőrt kirúgják szerintem, de annyit megér:D )
2010. júl. 20. 09:48
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Általában nem véletlenül villognak, szirénáznak, és mehetnek is ahogy tudnak, nincs sebességhatár nekik.

A tuningnak kinéző Octavia, az egy Octavia RS, és van nekik Mondeo ST is, ezek bőven 200 felett tudnak menni.

2010. júl. 20. 10:11
 4/7 anonim ***** válasza:
A múltkor Audi TT-vel előztek meg a rendőrök. Pedig 120-al mentünk nem értem hova siettek mert nem használtak megkülönböztető jelzést, de nagyon nyomták
2010. júl. 20. 10:48
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Megkülönböztetést használó járműre nincsen sebességkorlátozás.

Jogos a példa a rendőrautóval kapcsolatban: a rendőr gyakorlatilag (szabály szerint persze nem) megkülönböztetés nélkül is annyival megy amennyivel akar, mert nyílván, a fotót a kollega egyből törli, ha használja a jelzést, ha nem. Egyébként ez a fotón sajnos nem is látszik mindig egyértelműen.

Egy tűzoltó.

2010. júl. 22. 13:20
 6/7 anonim válasza:
100%
Én úgy tudom 1 szabály van, villogva SEM VESZÉLYEZTETHETI SENKI TESTI ÉPSÉGÉT sem és persze a villogó autóban lévőkét sem, szóval magára és a környezetre vigyázni kell a sofőrnek egyébként tudomásom szerint annyival mehet amennyivel bír. (főleg hogy ha figyelembe veszed hogy soxor életek múlnak a kiérkezésen )
2010. júl. 22. 15:31
 7/7 anonim válasza:
100%
mármint a kiérkezés gyorsaságán.
2010. júl. 22. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!