Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha egy jelenleg gázzal töltött...

Ha egy jelenleg gázzal töltött gumiabroncsra rápumpálok levegőt lesz valami baja?

Figyelt kérdés
Az autó a két hét állásban leengedett egy kicsit, holnap viszont külföldre van utunk kora reggel, én pedig csak most vettem észre... :/
2019. dec. 13. 20:01
 1/8 anonim ***** válasza:
70%
De csak van tán valakinek egy PB gázpalack és tudsz bele nyomatni.
2019. dec. 13. 20:09
 2/8 anonim ***** válasza:
70%
Attól függ, milyen gázzal van töltve.
2019. dec. 13. 20:19
 3/8 anonim ***** válasza:
32%

Aha, reggel indultok külföldre, és két hete rá sem néztél arra az autóra amivel mentek.

De pumpáld azzal a gázzal, amit utóljára használtál!

2019. dec. 13. 20:25
 4/8 A kérdező kommentje:
Huh de hihetetlen jezusom... Fel sem merul senkiben hogy tomegkozlekedessel jarunk dolgozni, es csak hetvegente kell az auto. Gratulalok.
2019. dec. 13. 21:05
 5/8 anonim ***** válasza:
24%

Én is hasonlóan használom az autómat. Hét közben garázsban áll, hétvégén viszont megyek vele több száz km-t autópályán. Eddig, több év használat alatt még semmi baja nem lett ettől.

Amennyire tudom az abroncsokat nitrogénnel szokták fújni (ha nem épp hagyományosan levegővel), mert a nitrogénnek kisebb a hőtágulása, nem ingadozik annyira használat közben a guminyomás. Ennek utcai körülmények között szerintem nem sok a jelentősége.

Nyugodtan ráfújhatsz levegővel. Semmi baja nem lesz. A nitrogén töltet "előnye" fog egy kicsit romlani. Ennyi.

Viszont ha két hét alatt leenged a gumi, az nem normális. Ránézetnék gumissal, lehet hogy esedékes lenne egy szelepcsere. Én általában tavaszi-őszi kerékcserekor beállítom a nyomást és nem igazán kell fél évig hozzányúlnom.

2019. dec. 13. 21:16
 6/8 A kérdező kommentje:
Holnap hivhatom azt, akihez szoktam jarni, mert munkanap van, de most mar nyilvan nem. Lehet hogy csak bekepzelem magamnak, hogy lapos, majd reggel kiderul, a kutig eljutok vele es figyelem, aztan ha lapos fujok ra. Utolsonak nagyon koszonom az ertelmes valaszt!!
2019. dec. 13. 21:19
 7/8 b1812567 ***** válasza:
77%

Feltételezem, hogy nitrogénnel fújták fel.

A Föld légkörének kb. 78%-a Nitrogén. Vagyis ha egyszerűen levegőt nyomsz bele, és mondjuk 2,5-re kell felfújnod 2,3-ról, akkor csak pár százalékkal fog csökkenni a nitrogén aránya.

Megjegyzem, nyilván nem teljesen üres, vákuumal kiszippantott gumiba nyomják a nitrogén sem, tehát eleve nem csak az volt benne.

A lényeg, hogy nem nagyon fogod csökkenteni a nitrogént benne, de ha teljesen levegővel töltenéd meg, akkor sem lenne baja.

Megkockáztatom, hogy laboratóriumi körülményeken kívül egyébként sem lehet különbséget észrevenni közte.

2019. dec. 14. 21:48
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm azoknak akik segitettek! Vegulis nem volt lapos, csak csaloka volt ahogy allt az auto. :)
2019. dec. 15. 08:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!