Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Minden kamionnal ilyen szívás...

Minden kamionnal ilyen szívás a váltás?

Figyelt kérdés

Csinálom a C kategóriát. Első 6 órám egy automata váltós mercivel volt (kuplung is volt rajta, váltásnál előre vagy hátra kellett húzni a kart). Nagyon jól ment a vezetés szerettem. Aztán lett valami baja és most egy 2003-as iveco eurocargo-t vezetek. Még 1 hét és megyek vizsgázni.

Ez manuális, 8 sebességes "pofozós". A váltója saját életet él. Sok kiskocsit vezettem de eggyik sem volt ilyen rosz, nagyon finoman kell vele bánni.

A legnagyobb probléma az, hogy mikor berakom nagy fokozatokba és be akarom rakni 5-ösbe nagyon nehezen akar bemenni. Amíg hideg a motor duplakuplungolni kell és úgy is nehezen veszi be. Mikor meleg a motor akkor már nem kell duplakuplung, de akkor is nehezen veszi be az 5-öst miután átraktam nagy fokozatokba.

Rengeteg furgont vezettem de a váltás sosem okozott problémát.

Szerintetek a vizsgán el fogják azt nézni hogy szenvedek majd az 5ik sebességgel?

2019. dec. 13. 10:36
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
El fogják nézni. Öreg az autó, valószínűleg nem költenek rá. Ócska járművel a munkád során is találkozhatsz majd, ez benne van a pakliban.
2019. dec. 13. 10:43
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ehhez kell egy kis gyakorlat hogy normáálisan tudj váltani.

Vannak ettől sokall rosszabbak is. De most már azért zömével automaták.

2019. dec. 13. 11:47
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A tanulóautókkal van ilyen szívás általában, mert szinte mindegyik hulladék. Gyilkolják őket városban költeni meg nem kell rá, mert jó az...

Valszeg ezért nem szólnak ha csak egy sebességgel szenvedsz.

Azt is megpróbálhatod, hogy kuplunggal kiveszed 4-ből, majd felengeded a kuplungot, átdobod felsősorba majd megint kuplung és be 5be. Ha elég gyors vagy menni fog.

2019. dec. 13. 12:03
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Régebbi történet. Be kellet ugranom valaki helyett, aki Krazzal járt. Nos azon nincs szinkron. A dupla kuplung nem egy vasziszdasz, csak érzék kell hozzá. Egyszer sem reccsent az alatt a három nap alatt, amíg vezettem. Aztán megjött a 16 fokozatú mercim. Hát igen...az egy más világ.

A vizsgán nem fogsz szerencsétlenkedni, mert nagyon jól tudják, hogy ezek a leharcolt autók hogy is működnek.. Viszont a kreszre nagyon figyelj, mert az már fontos.

2019. dec. 13. 12:44
 5/5 anonim ***** válasza:
Sajnos a tanuló verdák többsége ilyen, ami a terautókat illeti. Öregek és a váltó megsínyli az állandó városban mászkálást. Sokszor azért egy tanulónál elő is fordul, hogy eleve nem is jó sebességfokozatba akarja berakni stb... Az iskolák meg nem nagyon költenek a teherautókra.
2019. dec. 15. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!