Szabad záróvonalat átlépni ebben az esetben?
Figyelt kérdés
Párhuzamos közlekedésre alkalmas útvonalon(két három sáv egymás mellett) , pl Budapest Hungária körút, elég sűrűn vannak lámpák, ezen út kereszteződéseinel a lámpák alatt fel van festve záróvonal, és rá merőleges vonal, ugye ha piros a lámpa akkor a vonal előtt meg tudunk állni. Kérdés, tartós zöld hullámnal való haladásnal, előzés vagy sáv váltás során, szabad e érinteni ezeket a lámpa alatt futó kB egy autó hossznyi kB 5 méteres záróvonalakat? Vagy ilyen esetben ez nem tekinthető annak, csak ha piros lesz a lámpa?2019. dec. 11. 22:04
11/15 Andizsuzsi válasza:
12/15 A kérdező kommentje:
Ezt én is láttam, de választ ez sem ad a kérdésre, az utolsó pillanatban besorolo autót ami elcsipi a záróvonalat amellett, hogy pofatlan buntessek is, de a konkrét kérdésemre választ nem találtam
2019. dec. 12. 10:34
13/15 anonim válasza:
Nem szabad. Az már más kérdés, hogy a többség nagy ívben tojik rá és a kereszteződés kellős közepén is sávot váltanak ha ahhoz van kedvük, vagy csak azért hogy egy autónyival előrébb furakodjanak.
14/15 Andizsuzsi válasza:
Kismillió választ kaptál.
"de az utolsó pillanatban sávot váltasz érintve ezt a kis vonalat"
Az a kis vonal pont azért van ott, hogy ne válts sávot az utolsó pillanatban, mert az kva veszélyes. És nem, nem lehet érinteni. És de, ha látja rendőr, büntet érte.
Szerintem ennél egyértelműbben nem lehet ezt már elmondani.
15/15 anonim válasza:
Most hogy küldted a 6. linket, most már biztos hogy jó az 5. válaszom, azt olvasd el.
Le van irva hogy mit neveznek ZÁRÓVONALnak.
Amit te rövid záróvonalnak nevezel, az a besorolás rendjét szabályzó útburkolati jel.
Ez azt a célt szolgálja mint a parkolókban a felfestett hely, hogy tudják az emberek hogy hová és hogyan kell megállni, parkolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!