Szabad záróvonalat átlépni ebben az esetben?
Szerinted miért záróvonalat raktak oda?
Mert igy folyt ki?!
De ha jól lehet érteni, az nem záróvonal amit te leírtál. A záróvonal itt van leírva.
18.§ c).
Amit te írsz az csak a besorolás helyét jelző vonal. Erre én nem találtam külön szabályt.
c) záróvonal: hosszirányú folytonos vonal, amely az úttest felezõvonalát jelzi, illetõleg a két forgalmi irányt, a forgalmi sávokat egymástól, vagy a nyílt villamospályát a forgalmi sávtól választja el; a záróvonalat jármûvel sem átlépni, sem érinteni nem szabad; ha azonban közvetlenül a záróvonal mellett terelõvonal is van, a záróvonal a terelõvonal felõl - az elõzésre, illetõleg a bekanyarodásra vonatkozó szabályok megtartásával - átléphetõ;
Szerintem ez eléggé egyértelmű.
Nem buktam meg, 2010 óta van jogsim :) csak érdekelt volna a jogi formája ennek a konkrét szituációnak, mert teherautóval kozlekedve nap mint nap látom az autósokat cikazni a sávok között, és nem hinném, hogy valakit valaha ezért buntettek volna meg, csak érdekelt, hogy szabályos e vagy sem, majd megkerdezek egy rendőrt vagy oktatót eme konkrét peldarol :)
Köszi a jóindulatu válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!