Gondolom felhasználói szemszögből érdekel:
Turbó: jobban megy, de több a hibalehetőség.
Szívó: lomhább, de ritkábban romlik el.
1.
Azt honnan vetted hogy a légköri nyomás hajtja befelé a levegőt?
A dugattyú ahogy megy lefelé szívó hatás keletkezik és ezért áramlik be a levegő.
Az 1. és 5.-nek ajánlom a figyelmébe, legalább olvassátok el, ne a hülyeség dőljön belőletek.
Én ezt olvastam a wikis cikkben:
"A lefelé haladó dugattyú maga után szívja (fizikailag a dugattyú fölött keletkező térbe a normál külső légköri nyomás által beáramlik) a porlasztóból a benzin-levegő keveréket."
Szóval szerintem ugyanarról beszéltek. De amúgy tök felesleges ezt itt megvitatni, a kérdés megfogalmazásából ítélve a kérdező nem a működés tudományosan egzakt megfogalmazására kíváncsi. :D
Kicsit pontosabban fogalmazz #1!
Nem a "légköri nyomás hajtja befelé a levegőt",és
a nem igaz az sem, hogy a turbina forgatja a kompresszort.
Arról ne is beszéljünk, hogy hajtásában ill. működésében, egészen más a turbó, és megint más a kompresszor.
Szóval csak óvatosan az ilyen jellegű "tájékoztatással". ;)
Azt hiszem, értem. A turbófeltöltő turbinaoldala nem hajt semmit, csak forog és nincs benne kompresszor.
Hogy akkor mégis mi állítja elő a légkörinél nagyobb töltőnyomást, fogalmam sincs. De nem baj, nem is kell érteni, elfogadom.
Mint ahogy azt is, hogy a légköri nyomás nem tud levegőt nyomni sehová. Mondjuk ha ez így van, akkor nem értem, miért kellett múlt héten tömítést cserélnem egy vákuumkamra ajtaján. A vákuumszivattyú lecsökkenti odabenn a nyomást és mivel a légköri nyomás nem fogja benyomni a levegőt az ajtó és a fészek közötti résen, ezért tömítés nélkül is az idők végezetéig alacsony nyomás marad odabenn.
Jól megszívattak, hiába dolgoztam két órán át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!