Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nem gondoljátok, hogy az...

Nem gondoljátok, hogy az emberek túl sok pénzt költenek autókra és olyanokat vesznek amit nem engedhetnének meg maguknak?

Figyelt kérdés
Pl van egy kollégám netto 200 körül keres és 4,5 millióért vett egy új Cliót,miközben évi kb 8000km-et autózik. 5 éves autóját eladta 37e km-el... Neki megér ennyit,hogy milliókat bukik rajta 5 évente. Ha negyon akarnám én is össze tudnám kaparni rá a pénzt de nekem jó a 17 éves autó is,azzal is el merek menni külföldre is ...
2019. nov. 23. 11:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

nettó 400-at keresek, egy 15 éves autóm van. az igényeimnek tökéletesen megfelel.

aki új autót akar, az számolja ki magának, hogy megérie -e?

mindenkinek a saját döntése...

2019. nov. 23. 13:32
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Két dolog:

1.) Lista áron egy új Clio, alulról a második felszereltségi szinttel (abszolút oké), egy normális 100 lóerős benzines motorral 4,1 misi listaáron. Mínusz a kedvezmény. Egy városi kisautóra akkor sem költenék ennél több pénzt, ha lényegesen többet keresnék mint most (pedig most is az átlagbér háromszorosát keresem).

2.) 200-as fizetésnél 8 ezres futásra még lehet, hogy használtautót sem tartanék fenn, mert minek. (Persze ez a helyi tömegközlekedéstől is függ). Sajnos nagyon kevesen vallják be, hogy Magyarországon egy átlagnál kicsit tehetősebb családnál is az új autó esetén a realitást a Dacia, Suzuki és még néhány olcsóbb gyártó kisebb és kevésbé felszerelt modellje jelenti.

2019. nov. 23. 13:41
 13/19 anonim ***** válasza:
49%

"Te szerinted fent lehet tartani 200 ezres fizetésből egy használt autót, szerintem nem."

Már miért ne lehetne? Nekem is használtautóm van, havonta a benzint fizetem csak, de néha megy szerelőhöz, így mondjuk kijön havi 50ezerre a költség. Bőven kijön 200ezerből

2019. nov. 23. 13:49
 14/19 Beviz Elek ***** válasza:
100%

Mindenki a saját életének kovácsa, ha neki ez a fontos, akkor egészségére. Én odafigyelek a kiadásaimra, nem veszek erőn felül értelmetlen dolgokat (pl új autó) és inkább az zavar hogy rengeteg az irigy ember aki rosszallóan néz ha valamit elérsz az életedben, holott vele ellentétben te milliókat fogtál meg 1-1 jó döntéssel, türelemmel, stb.

Sok sötét hitelbe veri magát (a gyakorin is olvasható), majd sír a szája hogy sokkal előrébb jutottál az életedben.

Ettől függetlenül a használt vs új autó érzékeny téma. Én megbízható típust keresek, magamnak szerelek, tehát egy idősebb autót is gombokból fenntartok, más viszont csak annyit tud róla hogy 4 kerék van rajta, motor hajtja és minden apróságért a szerelőnek kell tejelni, képes megvenni a legrosszabb hírben álló autókat is.

Ha valaki nem műszaki beállítottságú, talán jobban is jár ha mindig garanciális autóban ül (csak más területtel fedezze a többletköltségeket).

2019. nov. 23. 13:58
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

13# attól függ mire kell költeni. Nekem az albérlet +rezsi alapból 150 ezer. A kajám és az alap tisztálkodási szereim, takarító szerek összesen 40 ezer.

Ha 200 ezerből kéne élnem, 10 ezer forintom maradna havonta tankolni és biztosítást, súlyadót fizetni, szervízelni. Teljesen esélytelen szerintem.

Nyílván ha nem kell alberletre költeni vagy nincs lakáshitel stb, másabb a szitu. Alapvetően 200 ezer ft havonta elég kevés, szerintem luxus mellette autót fenttartani. De tényleg mindenki maga tudja, engem nem érdekelnek más pénzügyei. Akinek belefér, vegyen és tartsa fent.

2019. nov. 23. 15:27
 16/19 anonim ***** válasza:
29%
#15 Nem mindenki albérletben tengődik. Itt úgy látom te vagy kicsit irigy amiatt, hogy havonta 150 ezret dobsz ki az ablakon. 200 ezerből bőven fent lehet tartani egy autót és mellette normális életvitelt is folytatni ha saját ingatlanod van.
2019. nov. 23. 16:20
 17/19 anonim ***** válasza:

"#15 Nem mindenki albérletben tengődik. Itt úgy látom te vagy kicsit irigy amiatt, hogy havonta 150 ezret dobsz ki az ablakon. 200 ezerből bőven fent lehet tartani egy autót és mellette normális életvitelt is folytatni ha saját ingatlanod van."

Figyelj, én is fizetek albérletet, de így is jóóóóval több pénzem marad mint 200. Itt nem erre célzott a válaszoló. Azt akarta mondani, hogy ha te mindennel együtt havi 50-et költesz az autóra (értékcsökkenést beleszámoltad?), akkor a fizetésed negyede arra megy el. 150-ed marad minden másra. Háztartásra, gyerekre, lakásfelújításra, ruhára, gyógyszerekre, hobbira, sportra, nyaralásra, tartalékok képzésére, a következő autó árának kigazdálkodására stb.

2019. nov. 23. 16:37
 18/19 anonim ***** válasza:

Én is vettem új autót, pedig nem keresek 300-at sem.

Aki akar járhat 20 éves autóval, nem érdekel, én magamnak vettem mert így érzem jól magam. Nekem az számít hogy garanciális 7 évig, a kiszámíthatóság a szervizeknél, ingyen szállítás ha lerobban, a komfortos utazás, az, hogy 3500 helyett 2400-at pörög 130-nál, de ami a legfontosabb hogy olyan, ami tetszik.

Biztosítás 50, szerviz 40 egy évre, a többi attól függ mennyit használom. Nem élek zsíroskenyéren, évente kétszer nyaralok külföldön.

Soha többet nem veszek használt autót, eddig megfogadtam a tanácsokat, de a 15-20 éves autókra, félvénte ment el 40-50 a szervizekre.

2019. nov. 23. 17:32
 19/19 anonim ***** válasza:

Oké, te beéred a régivel, ő nem...

Azért nettó 200.000-ből megnézném, hogy rak össze 4,5 milliót, különösen, hogy mennyi idő alatt.

Egyébként nem logika a dologban. Míg te toldozod, foltozod, javítgatod az autódat, ő garanciális kocsiban ül, ennyi használat mellett cserél kétszer olajat benne és kész. Alig van ráfordítása az autóra. Mire gumit, féket stb kellene cserélni, eladja.

Nekem is van olyan ismerősöm aki ezt csinálta. Van akinek van igénye, hogy mindig egy új kifogástalan autóban üljön. Ha lenne 10 millióm én is ezt csinálnám.

2019. nov. 23. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!