Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Célszerű lenne olajszűrőt is...

Célszerű lenne olajszűrőt is cserélni?

Figyelt kérdés
1.9 TDI 66kw, 8000km után lecserélem az olajat, viszont a szűrő augusztus elején lett cserélve, mivel olajhűtő pakolás megadta magát és csak nehezen jött le a szűrő, így lett téve új. Kb. 3ezer km van benne. Célszerű lenne most is lecserélni ilyen kevés idő elteltével vagy elég majd a következő olajcserénél? Úgyis 8ezer után cserélem majd újra az olajat. Szerintetek?
2019. nov. 21. 23:05
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem sok ertelme van.
2019. nov. 21. 23:17
 2/5 anonim ***** válasza:
Maradhat nyugodtan, 8000 így is nagyon baráti a motor szempontjából, akkor sem lenne baja ha 10-15 között cserélnéd.
2019. nov. 21. 23:21
 3/5 anonim ***** válasza:
74%
Én várnék 3 ezret és akkor cserélném egyszerre mind2-t
2019. nov. 21. 23:34
 4/5 anonim ***** válasza:
49%

Felesleges olyan sűrűn cserélni az olajat, 12 ezret elmegy bármilyen autó.

Ráadásul sokba kerül és nagyon környezet szennyező.

2019. nov. 22. 07:49
 5/5 anonim ***** válasza:
49%

Nem tudom konkrétan ehhez az autóhoz mennyibe kerül egy olajszűrő, de a legtöbbhöz "filléres" tétel, 2-3eFt. Én nem szórakoznék vele, ha már friss az olaj, akkor legyen ez is új, tiszta.

Amúgy én 15.000km-enként cserélem az olajat, szintén turbódízelem van és 312.000km elteltével nem hullott még atomjaira a motor. Olajfogyasztásom nincs, turbóval soha nem volt gondom. Igaz, hogy relatív keveset városozok, inkább pálya hosszú táv, amire használom.

2019. nov. 22. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!