Mi a vélemény, arról hogy az új Főpolgármester a klímavészhelyzettel összhangban kitiltaná a diesel üzemű gépkocsikat a fővárosból?
Senki nem akarja kitiltani a dízel üzemű autókat, legfőképp nem az egész fővárosból. Origot olvasol te is, gondolom :)
"Jelenleg nincs napirenden más kérdés, de hosszabb távon, évtizedes távon azt gondolom, hogy minden nagyvárosnak, Budapestnek is fel kell arra készülnie, hogy szépen fokozatosan kiváltjuk a rossz minőségű dízelautókat, sőt, lépéseket kell tennünk annak érdekében, hogy kevesebb autó legyen a városban, és egyre több legyen az elektromos autó”
Azaz azt tűzte ki célul, hogy csökkentse az össz károsanyag kibocsátást, szép fokozatosan. Szerintem jó ötlet. Itt nem azt kell nézni szerintem, hogy picit kényelmetlenebb lesz a belvárosi közlekedés, hanem az előnyöket, ami kevesebb szmog, tisztább levegő. Ezt úgy mondom, hogy belvárosban dolgozom és egy 2005ös nagyköbcentis motorral közlekedem, ami tuti ki lesz tiltva, ha ezt bevezetik majd pár év múlva. Engem nem zavarna, váltanék bicajra meg tömegközlekedésre, vagy vennék egy újabb motort, esetleg elektromosat. Szerintem hosszú távon muszáj, nélkülözhetetlen, hogy ebbe az irányba menjen a nagyvárosi közlekedés.
Én is autóval közlekedem,és engem sem zavarna,ha kitiltanának bizonyos motorfajtákat a főváros bizonyos területeiről.
Azaz mindenhez hozzá lehet és kell is szokni,mert ezt követeli meg a fejlődés.Sokan rögtön felszisszennek a hír hallatán,pedig vasárnap a rádióban foglalkoztak a kérdéssel.
Nekem úgy tűnik,hogy napirenden lehet a jövő évben a kérdés,és valamiféle bevezetés is lehetséges.
az öregecske dieseleket ki kéne tiltani.
Azok tolják a levegőbe a sok apró korom részecskét, amiktől köhécselünk, illetve megbetegszünk
Ugy hogy jó ötlet a diesel autók korlátozása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!