Az autóval vontatható tömegbe beleszámít az utánfutó saját tömege is?
Tehát ha egy autóval maximálisan 590kg-ot szabad vontatni,akkor az úgy jó lesz-e,ha az amúgy 166kilos futót megrakom 590kiloval es akkor 756kg lesz az autóra akasztva?
Nem gondolnám,hogy ennek a kérdésnek a megválaszolásához 2 diploma meg doktori cím lenne szükséges......sőt ez alapján felmerüm bennem a kerdes neked egyaltalan hogy lett jogositvanyod.......
D. Brasco: Én meg kérdezhetném hogy mért itt éled ki a világ fájdalmadat. :) Elég megkeseredett ember lehetsz ha már egy kérdés is már ilyen ellenszenves választ vált ki belőled. Ezen gondolkozz majd el és olvass utánna.
A kérdésem az itt elhangzott utolsó válasz alapján fogalmazódott meg bennem:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__10..
De én nem találtam egyértelmű megerősítést erre a szabályokban.
Amúgy a kérdésedre válaszolva, ha nem számít bele az önsúly, akkor természetesen vontathatnék 756 kg -ot ilyen összeadásban a rendelkezés szerint. A szabályokat nem véletlenül találták ki. De pont ezért vagyok itt hogy ezt tisztázzam mert furcsáltam a dolgot.
AZ össz tömeg vagy össz súly számít.
Tehát együtt mindennel amit vontathatsz.
Neked 590 kg-ot lehet húzni.
Ha egy kicsit átgondolnád magad is rájönnél.
Valaki felkötne egy 2500 kg önsúlyú utánfutót, akkor az nem számítana????
Elég furcsa lenne!
De lehetne 380 vagy 610 kg-os utánfutó is, ne azon akadj fel.
A lényeget értd, ÖSSZSÚLY számít amit húzhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!