Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nehany kerdes egy golf 7-essel...

Rng1989 kérdése:

Nehany kerdes egy golf 7-essel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Sziasztok. A kozeljovoben tervezek vasarolni egy 2015/2016-os Golf 7-es kombit 1.6 -os diesel motorral, es lenne nehany kerdesem vele kapcsolatban, valaki talan tud segiteni.

1. A felfuggesztese mennyire kemeny? Olyan utakon mint a mieink mennyire lehet vele erezni a godroket? Ezt azert kerdezem, mert utaztam egy baratommal akinek egy 2015-os Octaviaja van, es valami borzalom, hogy mekkorakat rug egy-egy godornel.

2. Mi a velemenyetek az 1.6-os motorrol? Lomha vele az auto, vagy lehet vele viszonylag viszonylag normalisan elindulni, palyan menni vele, vagy biztonsagosan elozni? Nekem volt egy 1.7-es diesel Astram, es annyira gyenge volt a motor ahhoz a kasznihoz, hogy kettesben nagyon el sem tudtal indulni vele (amugy nem szokasom, csak csak viszonyitas keppen irtam).

3. Volt kisebb/nagyobb problematok az autoval? Megbizthato autonak tartjatok?

Koszonom a valaszokat.

#1.6-os motor
2019. nov. 6. 07:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Igaz nekem nem 1.6 dízel, hanem 1.4 tsi, de 7es golf kombink van. Mi nagyon meg vagyunk vele elégdve, Octaviához képest sokkal kényelmesebb, csendesebb. Lassan 50 ezer lesz benne, de eddig semmi baja. Nem nyikorog, minden a helyén van, kis gördülési zaj van, de ezek a kombik velejárója. Autópálya tempónál normálisan lehet beszélgetni, nem kell felemelni a hangod.
2019. nov. 6. 08:37
 2/11 anonim ***** válasza:
2019. nov. 6. 09:11
 3/11 anonim ***** válasza:

Német tévében nyomják ezt a hirdetést.

https://www.youtube.com/watch?v=6rz0qV-TfA8

A legújabb ford focusról is olvastam, hogy van benne olyan opció, hogy előre figyeli a szakadékokat az utakon és aszerint állít valamit a futóművön, hogy ne essen szét az autó. Mercedesnél is lehet azt hiszem ilyen exrtát kérni némelyik modellnél. Ilyet csak újban kapsz. Használtba szerintem kevesn kérik. Ill. nagyon új technológia.

2019. nov. 6. 09:28
 4/11 anonim ***** válasza:

Nem tudom... nekem is volt 1.7 CDTI Astrám, igaz az még csak 2012-es volt. Nekem a 131 lóerejével és 300Nm nyomatékával kifejezetten kellemes volt.

Ez az 1.6-os kombi Golf is bőven tonna fölött van, nem sokkal könnyebb. Ha könnyebb egyáltalán. Ha jól rémlik kapsz 110 lóerőt és 250Nm körüli nyomatékot. Azonos tömeggel, kisebb teljesítménnyel ég és föld szintű virgonckodást nem várnék.

A többit nem tudom. Teszteket olvastam annak idején az autóról. A futóművet dicsérték, de kráteres úton az sem fog csodát tenni.

"és aszerint állít valamit a futóművön"

Az adaptív elektronikus csillapítás-vezérlésű futúmű nem új találmány. Már tízen éve is létezett. Jó dolog, csak nem kell sírni-ríni mikor majd a tízen éves autóban a 4 db lengéscsillapító cseréje az autó értékével vetekszik.

2019. nov. 6. 11:21
 5/11 A kérdező kommentje:
#2 Aranyos vagy, hogy kikerested azt a kerdest, bar nem ertem mi koze van ehhez :) Amugy nem jott be, egy vodor csavar az egesz. Alig masfel eves, es eddig tobbszor voltam vele szervizben mint a 10 eves Astrammal.
2019. nov. 6. 12:33
 6/11 A kérdező kommentje:
A tobbieknek koszonom a valaszokat :)
2019. nov. 6. 12:35
 7/11 anonim ***** válasza:
Mondjuk ha neked egy 2015 octavia borzalom rugózás téren, akkor valami hidrós citroenet vagy légrugós mercit javaslok.
2019. nov. 6. 20:52
 8/11 anonim ***** válasza:
Akartam írni, hogy kényelmes, puha a rugózása, de ha az Octaviával is bajod van, akkor nem írok semmit inkább. Az 1.6 nem rúgja le a fejed 90ről 140re, de bír menni, ha kell, 200ig is felgyorsul lassan. Nagyon megbizható modell amúgy.
2019. nov. 7. 10:55
 9/11 A kérdező kommentje:

Igen igy utolag a borzalmas egy kicsit eros :). Inkabb ugy ertettem, hogy a 2-es Octaviahoz kepest meglehetosen kemeny a felfuggesztes.

De tobb helyen is olvastam, hogy a golf felfuggesztese kenyelmesebb mint az octaviaje. Tud valaki mondani errol valamit?

2019. nov. 8. 12:53
 10/11 anonim ***** válasza:
Taxizásból van tapasztalatom. Az e-mercedes nél határozottan jobb a prius rugózása. Mentem valami nagyobb vw taxival az is jobb volt a mercedesnél. Régebben volt focus bérautóm az is jó volt. Sajátom kemény, de az kisautó.
2019. nov. 8. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!