Auto start stop rendszer miért nem állítja le a motort?
Nagyon ritkán talán ha 2x állította le a motort az autóm. Használtan vettem kb 1 hete van nálam.
Volt 1x mikor nem is volt 90 fokon a motor és leállította de sokszor hiába meleg a motor és állok kiír egy a betűt áthúzva de van mikor még ezt sem írja ki és nem állítja le a motort. Mitől van ez?
Addig örülj amíg nem áll le!!
Én amikor elindítom, mindig az a második lépés hogy kikapcsolom ezt a strat stop szart! Fejbe kellene verni azt a barmot aki kötelezővé tette ennek a szarnak a használatát!
Semmi értelme annak hogy a motor állandóan ki - be kapcsolgat, jó esetben talán 3 decit lehet vele megspórólni...
Így van ahogy írják, sok szenzor adatát figyeli a rendszer. Így lehet hogy amiatt nem ideálisak a körülmények és ezért nem állítja le. Valamint ahogy írták, ha manuális váltós, a kuplungról is szállj le!
A hűtőfolyadéknak nem kell feltétlenül 90 fokosnak lennie. Nálam télen is amikor már kiérek az utcánk végére, már leállítja.
Nézi az akku állapotát és az aktív fogyasztókat. Az én autómban pl ha 3-ason megy a ventilátor már nem áll le a motor.
Ellenben nem tudom miért ellenzik ennyien...
Javítja a városi levegőt azzal, hogy nem pöfékelnek a várakozó autók feleslegesen. És induláskor ahogy a kuplunghoz érek már indul is.
Nekem sincs vele különösebb bajom, abszolút nem zavar. Az ilyen autókban az akkumulátor is nagyobb kapacitású és az önindítót is erősebbre tervezik.
Én úgy szoktam lámpánál indulni, hogy állok a féken, piros-sárgánál kuplung be, váltó 1-esbe és ahogy elengedem a féket már indít is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!