Kaptam egy bukót, de nincs benne E szám (vagy mi a neve). Ezzel ugye nem mototozohatok így?
Bukósisakot az ember nem a rendőr miatt hord, hanem mert még élni szeretne. Az pedig nem érv, hogy más mit csinál. Láttam én már késelést, ez nem jogosít fel engem hasonlóra, pedig néha lenne hozzá kedvem.
A bukóra visszatérve: nem szabályos. Ez egyetlen esetben fog téged érinteni, ha balesetet szenvedsz.
Ekkor vagy meghalsz a (vélhetően) szar minőségű sisakod miatt, ez esetben legfeljebb a családod fogja a fejfádra vésetni, hogy még élhetne ha nem ilyen fillérbazsó.
Vagy pedig túléled - ebben az esetben pedig mind a hatóság, mind a biztosító úgy fog rád tekinteni, mint aki nem tett eleget a jogszabályi előírásoknak, kvázi mint aki sisak nélkül motorozott. Ez súlyosbító körülmény mind a felelősség megállapításánál, mind a biztosítónál. És bizony jóval többe fog neked kerülni, mint egy olcsó bukó.
Egyébként az egy dolog, hogy te minek HISZED a járművedet, de adott esetben a hatóság nem a te hitedre, hanem a jogszabályi előírásokra fog hagyatkozni - ott pedig segédmotoros kerékpárnak minősül az ilyen játékszerek nagy része.
Látom, nem érted.
Teljesen mindegy, milyen sisak van rajtad, amíg nem történik baleset. Akkor viszont az életed múlhat rajta.
És baleset alatt ne azt képzeld el, hogy csapatsz 35-tel és eléd szalad egy mókus, te meg ijedtedben beborulsz az árokba, mert azt még sisak nélkül is túléled.
Amikor Pista bácsi a kocsmából tart hazafelé a Ladával, enyhén józanul, és nem jól méri fel a sebességeket, és eltalál hátulról hetvennel - na akkor nem lesz mindegy, mi van a tökfejeden.
A rendőrnek jó lesz a kínai sisakutánzat is.
Csak ha majd már a tolószékedben ülsz, fél oldalra lebénulva, akkor már hiába jut eszedbe jó sisakot venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!