Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Avensis vagy Octavia?

1.9dCi kérdése:

Avensis vagy Octavia?

Figyelt kérdés
Autót kell vennem, de nem tudom eldönteni, melyik lenne jobb. Kettő közül kellene választani. Toyota Avensis vagy Skoda Octavia. Ami fix: benzin, legalább 1500 cm³, 2001 utáni. Opcionálisan lehet kombi (vagyis inkább kombi) Tapasztalatokat várok, nem azt, hogy nézzem meg a népítéleten, meg mi a f***nak olyan régi autó. Mondjuk, hogy a Skodát elég jól ismerem. A Toyotát viszont alig. Ne fogjátok vissza magatokat! Köszi!

2019. okt. 28. 17:35
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia! Mutiméknak Oktáviájuk van 1,6 70ló kb., nekem meg Avensis 2,2 d-cat 177ló. Mindkettő jó kocsi de a Toyota a világelső, meg nagyon kúpol. 8,9mp 0-100.

Vegyük sorba.

Futómű. Oktávia komfortosabb az érzete Ave feszesebb és ez itthon hátrány ilyen utakon. Viszont az Ave kormányozza pár fokkal a hátsó kereket is így a kanyarstabilitása és tempója sokkal jobb.

Belső. Mindkettőnek jó a belseje felszereltségtől függően, nehéz jobbnak ítélni bármelyiket, azonos évjáratban viszont Avensis.

Külsöt hagyjuk az totál szubjektív.

Biztonság. Egyértelműen Ave. Karambolkor egy nagy lufi lesz a beltér annyi a légzsák.

Gépész vagyok szereltem mindkettőt az Oktávia egy jó tervezésű de kicsit körülményesen szerelhető jó anyagfelhasználású termék.

Az Avensist zsenik tervezték az egyszerűség jegyében kiváló minőségű anyagból. Példa. Egy idióta ismerősöm az ablakemelő kapcsolóval akart kiszállni és beszakította azt. Egy bankkártyával kipattintottam a foglalatát visszapattintottam a kapcsolót a helyére majd foglalatostól visszapatt. Az oktáviában eltört volna a kapcsoló és a szereléshez le kell bontani az ajtót.

2019. okt. 28. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!