Véletlenül kézifékkel indultam el a kocsival, most mit tegyek?
Nemrég szereztem meg a jogsit és az autóm általában csipog ha behúzva hagyom a kézit.Viszont most apum kocsijával mentem, 2006os focus, és ugye ez semmilyen jelzést nem ad.
Pálya melletti benzinkútról indultam fel és észre vettem h nem gyorsul rendesen a kocsi.Kb 80-100al mentem, nagyon maxra 2km-t tettem meg és utána vettem észre.
Nem mertem elmondani apunak mert tuti, hogy nagyon mérges lenne.
Anyukámnak elmondtam, nem tudom, hogy visszamondta-e apunak.
Nagyon félek, hogy nagy kárt tettem a kocsiban, már alig tudok aludni,azóta nem is igazán mentünk vele.
Valaki járt már így? Vagy esetleg aki ért hozzá az el tudja mondani, hogy mit tegyek?
Komámat vontattam, ő meg sikeresen behúzta a kéziféket, elég nehezen húztam, hazaértünk, és borzalmas büdös, meg füst volt az autója körül. Később beállt a hátsó kerékcsapágya, azt nem tudom, volt-e ehhez köze. Gyanítható.
Szinte felizzik a hátsó kerékagy is.
Hacsak nem mostanában volt hátsó fékgenerál, akkor nem lesz gyanús a dolog, hogy lassan cserés lesz az egész.
Amúgy ha lejtőn sosem parkolsz, felesleges a kézit húzogatni, elég sebességben hagynod bőven. (1-es, vagy hátramenet)
Mindenképp mondd el, mert ha kinyírtad a hátsó féket, és apád nem tud róla, hogy megvannak számlálva a fék napjai, az súlyos balesetet idézhet elő! Legfeljebb kapsz egy dorgálást, de az autó is és a benne ülők is egyben maradnak.
Egyébként, de biztosan ad jelzést, méghozzá a műszerfalon világít egy piros felkiáltó jel!
Amikor tanultam vezetni és egyszer nem engedtem ki teljesen. Volt visszajelzője,de én nem figyeltem. Az oktató nekem azt mondta, hogy amikor kamionozott egyszer ő sem engedte ki teljesen, és kiégett az egyik pótkocsija.
Szerintem mindenféleképp mond el apudnak. Biztos lecsesz, de így biztosabb, mint ahogy az előttem lévők is mondták.
Kérdező!
A kilométer órában van egy kör alakú piktogram, aminek a közepében egy felkiáltó jel látható, a kört pedig kívülről -jobbról és balról- ívelt oldalú forma veszi körül.
Mindez piros színben.
Röviden: ez a fék visszajelzés.
/csak hogy ne állíts valótlant/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!