Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen márkájú generátort...

Milyen márkájú generátort érdemes venni?

Figyelt kérdés

Tönkrement a generátor az autómban. Szerelőm a felújítás helyett újat javasolt. Ebbe bele is mentem, mert az elmúlt években többször fel lett újítva ugyan ez a generátor, nem kevés pénzért és általában 2-3 évnél nem bírt többet. (Teljesen gyári az autó, semmilyen utólagos nagy fogyasztó nem lett beépítve.)

Szóval vettem, rendeltem egy magyar webshopból az autómhoz való márkás méregdrága Hitachi (made in Japan) generátort, amivel a töltésem épphogy eléri a 13,4-13,5V-ot. Ha nagyobb fogyasztókat bekapcsolok, akkor ennyi sincs. (A régi generátorral amíg jó volt 14,2V körül volt az érték stabilan, 14,0 alá nem ment.) Mivel elektormos alkatrész és be is lett építve, visszavétel, garancia nincs.

Úgy látszik ezek szerint a márkanév sem garancia semmire...

Most marad az a változat, hogy felújíttatom az amúgy is új generátort, de akkor megint napokra autó nélkül maradok. Vagy találomra veszek valami olcsóbb no-name típust. (A régit ez esetben is később felújítanám, de maradna saját cseregenerátornak. Ha bedöglik a másik, csak leveszem a garázsban a poncról és megy az autóba.)

A kérdésem ezek után, hogy van-e olyan márka, amivel valakinek jó tapasztalata volt, bevált, nem volt probléma. Mert akkor inkább olyat vennék, nem találomra valamit.

Köszönöm.

2019. okt. 22. 08:37
 1/4 Vortrex ***** válasza:

Valeo, Denso, Hella, Bosch, Magneti Marelli, kb itt kezdődik a generátor márka.

Egyébként milyen autóba? Évszám, típus?

Azt megcsinálhatod, ha úgyis két generátorod van most, hogy az egyiket elviszed javításra, a másikat meg beépíted lekötve, hogy rendben legyen az ékszíj. Ha lámpa nélkül használod, órákig lehet közlekedni egy feltöltött akkuval. Nem feltétlenül kell kiszállni belőle

2019. okt. 22. 09:01
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi. Ezek egyébként mind olcsóbbak, mint a Hitachi, amit vettem. Boschból pl csak felújítottat láttam eddig, újat nem. A felújítotthoz pedig cseredarabot le kell adnom. Így leadnám a rosszat, ami most amúgy is ki van szerelve az autóból. Bontottat nem szeretnék venni, mert az megint csak lutri.

Most úgy közlekedek a gyenge töltés miatt, hogy nappal jövök-megyek az autóval, éjszakára pedig töltőre teszem, hogy legyen teljesen feltöltve az akku.

Opel Astra H 1.7CDTI, 2005, Z17DTH motor, 110A-es generátor, nem az ehhez a motorhoz gyakoribb 100A-es.

2019. okt. 22. 09:13
 3/4 anonim ***** válasza:
53%

Az hogy most 100 vagy 110 A , Bosch vagy Valeó teljesen mindegy.

Csak a felfogatásnak kell jónak lenni és hogy síkban fusson az ékszíj az a lényeg.

2019. okt. 22. 11:34
 4/4 A kérdező kommentje:

Természetesen típusspecifikusan az autóhoz valót vennék. Fel sem merült bennem, hogy másmilyet vegyek. De ezen belül is van sok márka, az olcsó no-name kínaitól a drága japánig minden.

Mindegyik márkából van 100 és 110A-es is. Mivel gyárilag alul van méretezve (valószínűleg ezért is fekszik ki 2-3 évente) és mivel árban szinte nincs is különbség, nem vennék a gyárinál kisebbet. De ez megint csak nem volt kérdés számomra.

2019. okt. 22. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!