Miért ajánl mindenki kezdő autónak (régi) swiftet?
Logikailag nekem sántít ez a dolog. Nagyon sokszor olvasom azt, hogy kezdőknek a legjobb, majd azon megtanulnak vezetni. És mi van ha csattan egyet a kezdő, ami bőven benne van a pakliban?
Akkor a kartondoboz majd megmenti az életét?
(nincs semmi bajom a swiftekkel, csak ezt az érvelést nem értem)
Amik nekem eszembe jutnak:
Kicsi autó, könnyű vele mozogni, parkolni. Viszont nincs tele elektronikával, segédeszközökkel, így meg kell tanulnod hol az eleje, vége.
Nagy autó, hiszen szükség esetén belefér a család, haveri társaság, 4-5 ember, plusz cuccok. Hosszú hétvégés kirándulásra, bevásárlásra tökéletes.
Elég tempós és pörgős. Nyilván nem egy BMW, viszont felveszi a forgalom ritmusát. Mindezek mellett megtanulod, hogy nem midig te vagy az erősebb, megvannak a határai, korlátai, így kevésbé lehet vele hülye gyerekként viselkedni.
Az is benne van, hogy kezdő sofőr előbb utóbb körbe veri a autót parkolásnál, elnézett fordulásoknál. Egy Switfet kevésbé sajnálsz majd mint apu BMW-jét.
Ez az életmentés és biztonság alapvetően jogos felvetés.
A baj ott van, hogy sokaknál a nagy és biztonságos(nak gondolt) autó 150-200 lóerővel párosul aztán 180-as tempónál őt sem fogja megvédeni semmi amikor felcsavarodik az első fára. Vagy még dühítőbb, mikor teljesen vétlenek halnak meg az ilyenek miatt. [link]
És azt is vegyük hozzá, hogy kezdő sofőrnél nem feltétlen azt kellene alapul venni, hogy nagy sebességgel "csattan". Hiszen így nézve az utcára is csak úgy mennének ki az emberek, hogy térd, könyökvédő és sisak, mert elütik, elesik.
Kezdő ne száguldozzon. A régi swift azért jó, mert ha meghúzod kezdőként, akkor nem fáj a pénztárcádnak.
Ha van pénzed, akkor vegyél új swiftet. Az jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!