Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért ajánl mindenki kezdő...

Miért ajánl mindenki kezdő autónak (régi) swiftet?

Figyelt kérdés

Logikailag nekem sántít ez a dolog. Nagyon sokszor olvasom azt, hogy kezdőknek a legjobb, majd azon megtanulnak vezetni. És mi van ha csattan egyet a kezdő, ami bőven benne van a pakliban?

Akkor a kartondoboz majd megmenti az életét?

(nincs semmi bajom a swiftekkel, csak ezt az érvelést nem értem)

2019. okt. 21. 20:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Én azért szoktam ajánlani, mert kezdőként még nagyon könnyű nekimenni ennek-annak, illetve meghúzni (pl parkolónál lámpaoszlop). Egy ilyen autót nem sajnál az ember, én se voltam ideges, mikor vissza kellett pattintani a gagyi műanyag lökhárítót.
2019. okt. 22. 07:27
 12/19 D. Brasco ***** válasza:
82%
Azert ajanlanak swiftet mert magat az autót is filléres dolog megvenni,és fentartani is az ,es ebben az ársávban nincs is igazan mas auto ami versenyezni tudna vele megbizhatosag olcsosag atb terén......
2019. okt. 22. 07:31
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Amik nekem eszembe jutnak:

Kicsi autó, könnyű vele mozogni, parkolni. Viszont nincs tele elektronikával, segédeszközökkel, így meg kell tanulnod hol az eleje, vége.

Nagy autó, hiszen szükség esetén belefér a család, haveri társaság, 4-5 ember, plusz cuccok. Hosszú hétvégés kirándulásra, bevásárlásra tökéletes.

Elég tempós és pörgős. Nyilván nem egy BMW, viszont felveszi a forgalom ritmusát. Mindezek mellett megtanulod, hogy nem midig te vagy az erősebb, megvannak a határai, korlátai, így kevésbé lehet vele hülye gyerekként viselkedni.

Az is benne van, hogy kezdő sofőr előbb utóbb körbe veri a autót parkolásnál, elnézett fordulásoknál. Egy Switfet kevésbé sajnálsz majd mint apu BMW-jét.

2019. okt. 22. 09:39
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Persze az sem mindegy, kinek ajánlják. Nyilván cégvezető apuka aki Porschéval jár, nem 300 ezres Swiftet fog vásárolni. Míg gyári melós szülők gyerekeinek valószínűleg nem lesz vadi új Volvo.
2019. okt. 22. 09:41
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez az életmentés és biztonság alapvetően jogos felvetés.

A baj ott van, hogy sokaknál a nagy és biztonságos(nak gondolt) autó 150-200 lóerővel párosul aztán 180-as tempónál őt sem fogja megvédeni semmi amikor felcsavarodik az első fára. Vagy még dühítőbb, mikor teljesen vétlenek halnak meg az ilyenek miatt. [link]

És azt is vegyük hozzá, hogy kezdő sofőrnél nem feltétlen azt kellene alapul venni, hogy nagy sebességgel "csattan". Hiszen így nézve az utcára is csak úgy mennének ki az emberek, hogy térd, könyökvédő és sisak, mert elütik, elesik.

2019. okt. 22. 09:57
 16/19 anonim ***** válasza:
69%
Swift tulajként annyira idegesítő, hogy mindenki a karosszériával van elfoglalva. Nem összetörni veszi az ember és amikor ezeket az autókat tervezték, az nem tegnap volt. Nem összehasonlítható egy mai, vagy akár egy 10 évvel ezelőtti hasonló (kis)autóval, mert a legfiatalabb Swift is 16 éves (2003) és 89 óta egy-két merevítést leszámítva nem változtattak rajta. Azóta pedig eltelt 30 év. Senki ne várja el, hogy egy olcsó autó tervezésekor figyelembe veszik, hogy 30 évvel később mi lesz az utakon. Ezért nem lehet összehasonlítani egy mai autóval.
2019. okt. 22. 10:25
 17/19 anonim ***** válasza:
igenytelen olcso fenntartasu auto ami a celnak tokeletesen megfelel, nekem vw van de hugomet kolcson szoktam kerni en szeretem
2019. okt. 22. 13:09
 18/19 anonim ***** válasza:
Kategóriájában!!! nem volt olyan rossz, egy keleti autónál mérföldekkel biztonságosabb, plusz az újabb típusok merevítést is kaptak anno. Viszont láttam már halottat Skoda Felíciában, Renault Clioban, s még csak nem is nyergessel ütköztek, de még csak nem is valami nagyobb autóval. Nem kell eszeveszetten száguldozni, s akkor kevesebb az esély rá, hogy baj történik.
2019. okt. 27. 20:56
 19/19 anonim ***** válasza:
69%

Kezdő ne száguldozzon. A régi swift azért jó, mert ha meghúzod kezdőként, akkor nem fáj a pénztárcádnak.

Ha van pénzed, akkor vegyél új swiftet. Az jobb.

2020. okt. 4. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!