Szabad lábbal fékezni a motoron? Ugye akkor nem ég a féklámpa.

Arra gondolsz mint Frédi és Béni ahogy megállt???
🤪🤭🤗

Szabad, sőt, életmentő is lehet bizonyos helyzetekben. Ne a fékek élettartamát próbáld hosszabbítani, hanem sajátodat. Ha sose használod a hátsó féket, akkor sem fogod, amikor balesettől kímélhetnéd meg magad.
Másrészt meg a hátsó fék is felvillantja a féklámpát, de ezt egyrészt igen könnyen ki tudod magad is próbálni, másrészt rutinvizsgán gondolom meg kellett mutatnod a vizsgabiztosnak, hogy hogyan ellenőrzöd a kötelező dolgokat. Abban ez is bennevan.
Ha nem volna szabad, szerinted lenne a motorokon hátsó fék egyáltalán? Ha nem volna szabad, szerinted költenének rá pénzt a gyártók, csinálnának kombinált fékrendszert, hogy a hülye akkor se haljon meg, ha nem tud önállóan hátsó féket használni? Na ugye :)
Úgyhogy tényleg ajánlom, hogy tanulj meg hátsó fékkel fékezni. Engem már szerintem mentett meg egy elszámított kanyar közepén.

Szabad, csak totál értelmetlen, mert:
- veszélyes
- minimális fékhatást érsz el
- 100 km-enként vehetsz új cipőt
Ha lábfékre gondoltál, akkor meg téves állításból indultál ki, mivel a lábfék (hátsó fék) benyomásakor is világít a féklámpa.

Ismét 2. vagyok.
Nyugodtan, ha nem drágább a cipő cserélgetése, mint a fékbetét, akkor nem látom, miért ne fékezhetnél így. Továbbra is hülyeség szerintem, meg picit kevésbé érzed tőle a motort, de ha így akarsz lassítani, hát csináld így. :) Amúgy sem mész olyan gyorsan egy kis robogóval.

"Nemtudom, hogyjött ide a hátsó fék de gondolom lábféknek hívják akkor..."
Rendes váltós motoron a bal kezeddel a kuplungot húzod, jobb kezeddel az első féket, a hátsó féket a lábbal nyomod.
Továbbra is hülyeségnek tartom ezt a láblerakósdit, mert veszélyes. Beakad a lábad valami repedésbe vagy kőbe és szétveri a lábadat vagy rosszabb esetben el is esel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!