Mit értsek az alatt hogy fel kell tölteni az autó klímáját? Egy idő után nem fog hűteni a klíma mert "kiürül"?
Nekünk 2 éve van klímás autónk és hűt a klíma. Kell vmikor tölteni? ha igen mikor?
12 éves manuális klíma.
Utálom az ilyen embereket.
Képzeljétek, mesét mondok. 2004 óta csak szervókormányos autóm volt, 2005 óta meg csak klímás. Mindegyiknél olajat cseréltettem, meg olajszűrőt és levegőszűrőt 15 000-ként. Semmi mást! Igaz, hogy amikor 2005-ben megvettem a kocsim, akkor kiment 3x is a lámpája. De annyi. Egyszer sem romlott el benne semmi elektronika, csak mentek hiba nélkül.
17:05:
Attól hiszed magad férfinak hogy lebirod tekerni az ablakot és 50 évvel ezelőtti felfogásban élsz? Egyébként a kocsi legyen értem és ne én a kocsiért, adjon meg nekem minnél többet, és ne én erőlködjek ha nem muszáj.
Ja és: 98-as Ford Mondeo kombim van, amit kb 8 éve vettem 1.2 millióért kézpénzbe, van benne klíma, van benne szervó, és kiröhöglek amikor elmész mellettem hogy milyen nyomorék vagy, hogy sajnálod magadra költeni a pénzt, mikor egyszer úgyis beledöglesz az életbe, és annyit nem mondhatsz el magadról hogy volt egy kényelmes kocsim, csak azt hogy milyen nagy férfi voltál hogy te még a 21. században is szervó nélküli kocsi kormányát tekergetted.
( Egyébként meg profi szinten gokartozok 400ccm-s gokartal és megsúgom a kicsi kis füledbe hogy abba sincs szervó )
Bele is halnék ha ilyen csirák szintjére sűlyednék.
Egyszer mentem egy seat ibiza 2éves nyomi kocsival és egy nyomorék kis csirának éreztem magam mint a többi ember.
17 éve nyomom a zil-el és szerintem könyebben tekerem félkézzel a kormányt mint te kiss szerencsétlen.
Elég maradi lehetsz.
Ma már alap dolog a szervó egy kocsiban, a klíma szinte szériafelszereltség, legalábbis a legtöbb autóba már van.
Lehúzott ablaknál ugyan úgy bepálik a p.csám és nem szeretem ha 100-nál huzat van mert nem hallom a többieket vagy épp a rádiót.
jaaaaj ez az autó van értem és nem én érte duma ez ... chhhh... anyukám dumája amikor a pár éves autót úgy lelakja 1 hónap alatt h azt mondod rá 15 éves...
De amúgy elrugaszkodtatoka kérdéstől... azthiszem , de leheth hüyleséget mondok... a szerelő be tudja mérni, van-e gáz még a klímában... én legalábbis így hallottam!
És még mindig kitartok mellette, h ablaklehúzás... autóm körbe van sötétítve, tettel az első ablakra ilyen légterelőt v miafasz... 1500 ft 1 pár és tök jó mert nem vág be a kuzat rögtön:) sőtt ha esőben párásodik az ablak, 3-4 vmre le lehet húzni úgy h nem eseik be az eső, és még jól is néz ki:P
Mi vagyunk a szánalmasak amikor le van sötétítve a kocsid mint a 15 éves hülyegyerek álmában hogy jajj de jól néz ki.
Egyébként meg klymát ráteszed az ablakra és gyorsabban leszedi a párát mint amég az automata ablak leengedi magát.
Az enyém is sötétített, csak gyárilag :)
Amúgy a sötétítés szart sem ér, ha szinezett az üveg, és UV védős akkor ér valamit. Pluszban nekem hidrofóbok az oldalablakok, és fűtött a szélvédő, szóval elég nehezen tudna párásodni.
Na szóval ezeknek a klímás gyerekeknek üzenném hogy ne nagyon oltogassák a ladásokat!
Ja és képzeljétek el ladába is gyártanak szervó kormányt és beépíthető klímát! De minek tegyem be? felesleges! minél több az elektronika és a felesleges cucc annál több a meghibásodás lehetősége sőt a szervizelés díja is annál több ;) míg ti 50 ezer forint alatt nem ússzátok meg a szervízköltséget én megúszom 10-20 ezerből sőt vagy csak megveszem az alkatrészt és itthon kicserélem és igen büszkén elmondhatom magamról,hogy saját magam csinálom meg az autóm és úgy szabom testre ahogyan nekem kényelmes ,nem pedíg a gyártóknak! Na pá ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!