Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jogos volt a feljelentés?

Jogos volt a feljelentés?

Figyelt kérdés

A tegnapi nap folyamán a frissen összerakott simson segédmotorommal mentem hazafelé este 10-11 óra környékén, amikor a rendőrök igazoltattak. Mint kiderült a hátsó lámpám nem világított, ami még a kissebbik gond. A simsonon egy rezo kipufogó volt, amin a barmok el kezdtek kötekedni hogy nem gyári stb, és "engedély nélküli átalakítás" miatt valamint a nem működő hátsó lámpa miatt feljelentést tettek,amit a helyszínen alá is kellett írjak. (nem múltam el 18 és így helyszíni bírság nem szabható ki csak feljelenteni tudtak) a bökkenő itt abban van, hogy a jogszabálynak utána olvastam az eset után és ott azt írják hogy ez a szabálysértést akkor valósítható meg ha egy olyan járműről van szó melynek hatósági engedélye és jelzése (rendszáma és forgalmija van) ez pedig a simson (segédmotor) esetében nem így van,és tudomásom szerint egy segédmotort úgy alakít az ember ahogy akar, ameddig nem növeli a teljesítményt. Egyébként a nem működő hátsó lámpával sem értek teljesen egyet, hiszen bármikor tönkre mehet és már nem kötelező sem másik izzót hordani magamnál sem a szaktudás el sajátítása az izzó vagy bármi más javításához.

Mire számítsak az eset után? A feljelentést alá írtam mert meggyőző volt, viszont szerintem lehet fel kéne lebbezni ha mégis nekem van igazam. Egyébként az urak egyáltalán nem értettek a dologhoz, a sisakomon keresték az "E" jelet hogy szabványos-e, pedig nem csak az E jelenti a szabványt (fel is van tüntetve a sisakon hogy európai szabványoknak megfelel, rá kerestem neten is) a simson adattabláján nézegették benne van-e hogy CM50(benne volt, de tök lényegtelen az egész mert az összes simson segédmotor már csak a yard úr le van maradva) Szóval hosszúra fogva, ilyenkor mi a teendő és mire kell számítsak?

2019. okt. 7. 22:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Örülj, hogy ennyivel megúsztad és nem okoztál balesetet.
2019. okt. 8. 07:22
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Tehát elkövettél két szabályszegést is egyszerre és most azt várod, hogy mindenki melléd álljon, hogy te vagy a f/sza gyerek és ne kapj büntetést?!

Ha szabálytalanul közlekedsz, vállald a következményeket

2019. okt. 8. 10:08
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
2 hónapja lámpa nélkül jársz és a rendőr a kcsg mert megbüntet.... A kipufogó is gondolom ordít mint állat ... Szánalmas és idegesítő a hangja a legtöbbnek. Mondom ezt úgy hogy nekem is van simsonom, gyári kipufogóval illetve működő világítással... És nem is csesztettek soha...
2019. okt. 9. 08:18
 14/15 A kérdező kommentje:
Mint már le írtam, a simsonon valóban nem működött a lámpa 2 hónapja de közben nem volt használatban mert uzemkeptelen volt. Egyébként a lámpa volt a kissebbik dolog az Nem is érdekelne annyira. A rezonak semmi hangja nem volt mikor mentem vele mert a motor a lyukas úszó miatt fulladozott és 10el mentem kb.
2019. okt. 11. 23:55
 15/15 A kérdező kommentje:
Ja és nem hárítottam a felelősséget meg semmi, ők baszakodtak mindenért. Nem szoktam rendőrökkel tiszteletlen lenni.
2019. okt. 11. 23:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!