Vettem egy hónapos autópálya matricát benzinkúton és tegyük fel ha épp nincs nálam a bizonylat, attól még közlekedhetnek autópályán?
Senkit nem erdekel a bizonylat tekintve hogy rendszam alapjan működik a rendszer,azt figyelik a kamerak,nem pedig a rendőr stb allit meg hogy tessek mar megmutatni a blokkot a pályamatricarol.
Ez maximum egy esetben kell,rá is van írva hogy még x ideig őrizd meg,mert ha mégis valami gebasz van utolag ezzel tudod igazolni higy volt akkor ervenyes matricad
Igen, elektronikusan van nyilvántartva, a bizonylatot nem fogja kérni senki.
Egyik évben én az éves matrica bizonylatát hagytam el. Be is mentem a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálatára személyesen érdeklődni, hogy ilyenkor mi a teendő. Ugyan ezt válaszolták, hogy semmi, mert elektronikus a nyilvántartás, használhatom nyugodtan az autópályákat. Akkor kell a papír alapú bizonylat, ha pl év közben eladnám az autómat és vissza akarnám igényelni az időarányosan fennmaradó összeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!