Hogyan tudom leengedni az ablakmosó folyadékot?
Sziasztok!
Ford Fiesta MK4-rôl volna szó. Ablakmosó folyadékot szeretnék cserélni, de ez AZ elsô autóm, így nem megy akadálytalanul. Olvastam olyasmit a neten l, hogy le is lehet szívni. Esetleg a technikáját valaki el tudná mondani? Köszönöm! :)
Ja, már értem.
1. Írtad, hogy garázsban van az autó. Garázsban (pláne ha hetente legalább egyszer használod az autót), nem fog belefagyni a nyári lé sem, ahhoz kellene több napnyi folyamatos -20 fok ami nem szokott lenni
2. De ha nagyon aggódsz, tölts rá egy fél pohár denaturált szeszt, és egy kis keveredés után mindjárt téli szélvédőmosó folyadékod lesz. A gyárban is ezt csinálják.
A bolti téli szélvédőmosókban is (jó esetben) alkohol van, illetve a drágábbakhoz tesznek még emulgeáló adalékot, ami megakadályozza, hogy hirtelen lehűlés (hideg szélvédőre spriccelés) esetén "frakciós fagyás" következzen be (magyarul szétváljon a víz és az alkohol). Viszont
1. Ha garázsban áll az autó, erre nincs szükséged mert nem hűl le -10 fokra a szélvédő
2. Ezek az adalékok vagy működnek, vagy nem, viszont sokkal durvábban károsítják a természetet, mint bármennyi plusz denaturált szesz (amellett, hogy drágábbak is)
Ja, és a nyári folyadék nem károsítja télen az autót. Kicsit túlspirázod ezt a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!