Hogyan tudom leengedni az ablakmosó folyadékot?
Sziasztok!
Ford Fiesta MK4-rôl volna szó. Ablakmosó folyadékot szeretnék cserélni, de ez AZ elsô autóm, így nem megy akadálytalanul. Olvastam olyasmit a neten l, hogy le is lehet szívni. Esetleg a technikáját valaki el tudná mondani? Köszönöm! :)
Minek lecserélni?
Jó pár hétig még biztos nem lesz fagy, ezalatt meg simán elhasználhatod.
Minek leengedni? Olyan sok van méh benne?
Én azt szoktam csinálni, hogy ilyenkor már nem töltök rá nyárival. Így a tartályban lévő folyadék nagy részét elhasználom, mire bejönnek a hidegek. Utána pedig kapja a télit. Vannak akik valamilyen okból ragaszkodnak ahhoz az elképzeléshez, hogy a téli folyadék nem érintkezhet a nyárival. Pedig semmi baja nem lesz. Mindkettő vizes bázisú, vízoldható komponenseket tartalmaz. Tökéletesen elegyednek egymással. Annyi, hogy kicsit hígul a téli, így nem lesz pl -40 fokig fagyálló, csak arányoktól függően mondjuk -32-ig. Ilyenkor októberben, novemberben ez még nem tragédia talán.
Leszívni úgy tudod, hogy leengedsz egy tömlőt a tartály aljára és megszívod. A folyadékkel megtelt tömlő másik, külső vége, ha alacsonyabban van, mint a tartály, szépen gravitációsan kifolyik belőle a folyadék.
A másik lehetőség, hogy a mosószivattyúval a spricniken keresztül kinyomod ami már nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!