Jó kérdés... Nehéz lesz bizonyítani, hogy indexelt.
2019. szept. 26. 15:48
3/12 dirtboy válasza:
jobb megvárni még valóban nem látod hogy kifelé irányítja az autóját mint simán indexelésre hagyatkozni.
akkor érdemes kihajtani ha max bunkó leszel de akkor sem történik ütközés ha ki hajtasz.
mert ugye van olyan mikor az ember kiférne a másik elé ha akarna de mivel elsőbbsége van a korforgalomban haladónak így megvárja.
ebben az esetben én kihajtanék ha látom hogy megy az indexe.
2019. szept. 26. 15:55
4/12 anonim válasza:
Ha be tudod bizonyítani, hogy indexelt (pl. kamerafelvétel), akkor ő lesz a hibás. Ha nem, akkor te.
2019. szept. 26. 16:03
5/12 anonim válasza:
Csupán az irányjelzőre nem hagyatkozhatsz, meg kell győződni arról, hogy valóban abba az irányba is megy...
Elfelejtkezhet az indexről, sőt meg is gondolhatja magát.
2019. szept. 26. 16:04
6/12 anonim válasza:
Na ja. Én általában meg szoktam várni hogy valóban be fog-e kanyarodni a delikvens. Volt már majdnem-balesetem abból, hogy az illető kint felejtette. Szoktam is kapni a dudakoncertet a hátam mögül. De nem érdekel. Én inkább dudáljanak, mint hogy belém jöjjön valaki.
2019. szept. 26. 16:44
7/12 Beviz Elek válasza:
Ha indexel kifelé, én simán bemegyek. Angliában élek, ha valaki egy max 2 sávosban nem indexel befelé (és nem egyértelmű hogy bent marad), akkor is simán bemegyek. Tanuljon meg indexelni vagy fékezzen le. Kamionnal városban közlekedem, nem érek rá éjfélig hogy lecsendesedjen a forgalom.
2019. szept. 26. 17:07
8/12 anonim válasza:
#5 mert amúgy bekapcsolt index-szel szoktunk behajtani a körforgalomba :)
2019. szept. 26. 20:03
9/12 anonim válasza:
Azért az se túl életszerű, hogy minden indexelőt megvárunk amíg kitakarodik előlünk :)
2019. szept. 26. 20:06
10/12 anonim válasza:
Nem is kell megvárni, az esetek többségében már a jármű mozgásából látszik, hogy merre tart, viszont, ha ez nem érzékelhető, néhány pillanatot kell várni.
Nem gyakori eset, amikor a jelzés, és az irány ellentmondó, de vannak rá példák, és ezt az ellentmondást sokszor lehet érzékelni, de bizonytalan helyzetben sem ildomos kihajtani az elsőbbséggel rendelkező elé, és még ezekkel az esetekkel együtt is igencsak ritka alkalom, amikor rá kell várni néhány pillanatot
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!