Hány km után lesz üzem meleg a diesel motor? (VÍz, olaj) Tegyük fel hogy +10 fok van kint.
Vicces, mert pont ebben a pillanatban írtam be a választ egy másik hasonló kérdésre, ami ide is aktuális. Bemásolom:
"A mostani 15-20 fokokban nálam kerek 5 km város után áll be a vízhőfok mutató 90 °C-ra. Persze az olaj még bőven nem üzemi hőfokú."
Nincs olajhőfok mérő az autómban, de úgy saccolom hogy még egyszer ennyi kellhet neki.
Na igen, mínuszokban több kell neki. Bár én garázsból indulok, ahol 5-6 foknál még a legnagyobb hidegben sincs hidegebb. De a hideg menetszél biztosan számít, még jó termosztátnál is.
Kemény mínuszoknál nálam 12 km éppenhogy elég a 88-90 fokhoz, a mostani 5 km-rel szemben. És az is igaz, hogy a fűtéssel soha nem spórolok. Télen-nyáron 22 fokra van állítva. Nem szoktam letekerni és fagyoskodni. Motorolajból 5 liter van az autómban, hűtőfolyadék 7 liter körül ha jól emlékszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!