Motorválasztásban szeretném kikérni hozzáértő, tapasztaltabb motorosok véleményét?
Köszönöm, hogy segítő szándékkal rákattintottál a kérdésemre.
28 éves vagyok, 186cm és közel 100kg. A korlátlan jogosítványt csinálom, teljesen szüzen... tudom nem ilyen korba szokták ezt elkezdeni..de hát mit lehet tenni.?! 10 éves tapasztalatom van forgalomban B-s jogsis ként, nyilván ez a motorozáshoz minimálisat tesz hozzá..
Kicsit el vagyok veszve a motorozok között, hamarosan le is írom miért.
A motort munkába járásra illetve szabadidőtöltésre használnám. Fő vonal a sportmotor kategória, nem is a teljesítmény miatt, inkább az idomok, a külső megjelenése amibe szerelmes lettem.
Sokat olvastam a témában cikkeket, hozzászólásokat. Olvastam a fokozatosság elvéről, a "bika" hatszázas erőgépekről és a széthajtott kettőszázötvenesekről, a kettő közt lévő 3-4-500-asokról amik egy drágább árfekvést mutatnak.
Segítsetek, hogy közelebb jussak a megoldáshoz.
Kawa 250R - az én súlyomhoz és méretemhez jó lehet, vagy már kevés? többsége valóban szétpörgetett?
Kawa Er-6F - túrasportnak írják, eddig ezt találom a legjobb választásnak...bár vegyes dolgokat olvastam róla. Sok lehet elsőre eza hatszázas?!
Honda CBR 600f - azok a bika hatszázasok?! vagy kell a méreteimhez a 600as?
Honda CBR 500R - jó középút? az ára magasabb, viszont legalább hosszabb közös időre tervezhetnék vele.
Szuzuki GS 500f - sok helyen írták, hogy ideális kezdőmotor, számomra kompromisszumos kategória. A fentebb soroltakat szebbnek értékelem.
Mit gondoltok a felsoroltakról esetleg más ajánlást is szívesen meghallgatok?!
Köszönöm, ha segítesz egy pár sorral, gondolattal. Mindenkinek balesetmentes közlekedést!
A testmereted miatt a kényelem legyen az első! El kell menni minél többet üléspozíció T próbálni aztán jöhet a melyiket válasszam
Szerintem a 400-600 CCM a nyerő motorilag
Ha ésszel motorozol, akkor nem lesz sok a 600-as kategória. Megkockáztatom, hogy bizonyos típusból akár nagyobb sem. Az autós rutin sokat fog segíteni.
A fentebb felsoroltakból a GS500-ról és az ER6-ról van tapasztalatom, mindkettő kicsi lesz a magasságodhoz (kb ilyen magas vagyok én is).
Ha nem ragaszkodsz kimondottan sport kategóriához, belefér a túrásabb is (a fentiek alapján igen), akkor nézd meg a suzuki SV 650-et, ebből van idomos verzió is.
Illetve akkor már a Gladiust is, bár szerintem az kicsi lesz.
A banditnak (GSF 600, 650) is van félidomos változata, sőt full idomos is, GSX 650 F fedőnéven.
És akkor már ott a Hornet meg a Fazer, ezekből is van félidomos verzió.
Ha sportosabb élményt szeretnél, nézd meg a GSX750-et, bár az elsőre sok lehet.
Motoros rendezvényeken, kereskedésekben fel tudsz ülni sokféle típusra. A fentiek többsége már nincs gyártásban, ezekre inkább kereskedésekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!