Akkumlátor kompatibilitásban egy hozzáértő segítene?
Sziasztok.
Egy egyszerü kérdésem lenne, amiben nem vagyok bíztos.
Egy peugeot 307 sw 2005-ös évjáratu autóm van, és kezd az akkumlátor meghalni és tél előtt lecserélném egy újra.
Az lenne a kérdésem, hogy jelenleg egy 62AH 540A 12v akkumlátor van benne és az új pedig egy 55AH 450A 12v lenne, és azt nem tudom, hogy ez elég-e az autóba, mivel egy picit kissebb a kapacitása?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
Nem csak a kapacitás számít! A kinézett akku indítóárama 540A helyett 450A, ez bő 15%-os különbség, "ennyivel kisebb erővel pörget" (nagyon leegyszerűsítve). Ha a zsír új akku nyáron be is indítja a motort, az évek múltával és télen könnyen lehet, hogy nem fogja. Én nem venném.
Vegyél legalább akkora kapacitású és indítóáramú akkut, mint a régi, és figyelj arra is, hogy balos vagy jobbos (merre áll a +)!
Ertem, koszi az eddigi segitseget, akkor legalabb akkorat veszek.
2.0HDI 90loeros a motor.
Ennek fenyeben tudnatok konkret akkut ajanlani?
Ha 1.6-os benzin motor van benne ahhoz még jó, de egy dizelhez már kicsi.
Ilyet tegyél bele és biztos nem lesz problémád vele.
Mérd meg mekkora helyed van és hogy fizikailag mekkora fér bele...
Ajánlatos akkorát venni amekkora belefér.
Minél nagyobb egy akksi annál nagyobb az élettartama viszont a súlya is nagyobb, de ez viszont jó mert ha tönkre megy méhtelepen nem 2e-t kapsz érte hanem 5e forintot.
Én 100Ah-s tettem be, azzal nem lesz gond jó ideig :)
2 literes dízelhez szerintem kevés az 55AH és a 450A. Ettől persze indítani fog, de rövidebb lesz az élettartama, hamarabb le is merül.
Gyárit méretűt tennék bele, vagy annál nagyobbat, ami fizikailag befér. Szintén 2005-ös 1.7-es dízelemben gyárilag 70Ah-s volt, utána 77-est vettem bele. Az 55-ös elég kicsi. Ha már akkut veszel, nem sokkal drágább általában a nagyobb.
Ertem, koszi a segitseget mindenkinek! :D
Mentek a like-ok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!