Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miert nincsenek az embereknek...

Miert nincsenek az embereknek igenyeik az autozas fele? Hogyan kezdodott ez?

Figyelt kérdés
Miert van az hogy vannak olyan emberek akik ugy tekintenek az autozasra,mint egy szuksegletre. "Az auto egy eszkoz ami elvisz A-bol B-be". Apam eleg gazdag es o mar 40 de en 18 eves fejjel tobbet ertek az autokhoz,mint o. Megveszi szalonbol az s60-as volvot,megy vele 2-3 evet aztan eladja negyed aron. Es 2-3 ev alatt csak gumicserere viszi szervizbe. Telibeszarja az allapotat mert van penze es vesz helyette ujat. Utalom ezt benne...nem csak ez a bajom,hanem akkor miert vesz ilyen draga autot? Miert nem kimeli? Es o akarta nekem adni a leharcolt koltseges szarjat...inkabb diakmunkabol vettem egy 4es golfot..egyebkent 18F

2019. szept. 18. 20:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha kötelező szervízekre sem viszi el, az eléggé nagy ökörség, mert ugrik a garancia. A 2-3 éves csereperiódust is csak akkor érteném meg, ha horror futásteljesítménye lenne (évi 50-60 ezer km), máskülönben nem igazán éri meg, ugyan azt a szériát tudod megvenni még egyszer.

Egyébiránt meg annyiban igaza van apádnak, hogy az autó az emberek 90%-ának nem hobbi, hanem egy használati tárgy. Pont úgy mint a vasaló, a kenyérpirító meg a mosógép, csak sokkal drágább.

2019. szept. 19. 00:14
 12/17 anonim ***** válasza:
70%
pont az a jó az új autóban, hogy elviszed évente szervízbe, és nem kell vele törődni. a 20 éves golfod meg nem tudod mikor rohad le, mindig vannak idegesítő apró hibái, sokszor nagyok is. mindkét verzióval van személyes tapasztalatom.
2019. szept. 19. 01:57
 13/17 anonim ***** válasza:
19%

Sajnálom apádat hogy a fia a 3 eves kocsi helyett a 20 eveset.valasztja mert szerinte egy 20 éves autó jobb.

Néha nehéz apának lenni :))

2019. szept. 19. 06:14
 14/17 A kérdező kommentje:
Nyilvan nem leharcolt 2-3 evesen az autoja,csak megy vele 40-50 ezer km-t evente es nem cserel benne olajat stb. Kerekeket cserelteti le es ennyi. Tegnap dumaltam vele es ilyet szolt,h ot ne verje at senki ezert cserel gyakran autot. Szerintem emiatt is vannak sz*r allapotu autokkal tele a piac
2019. szept. 19. 07:25
 15/17 anonim ***** válasza:
85%

"Miert van az hogy vannak olyan emberek akik ugy tekintenek az autozasra,mint egy szuksegletre."

Mert az autózás egy szükséglet. Az autó egy eszköz ami elvisz A-ból B-be. Ezen nincs mit magyarázni.

"Es 2-3 ev alatt csak gumicserere viszi szervizbe. Telibeszarja az allapotat mert van penze es vesz helyette ujat."

Mondjuk nem tudom milyen állapotról beszélünk, mert normális használattal egy vadonatúj 2-3 éves autónak az égvilágon semmi baja nem lesz. Az alap garancia is 2-3 év, addig elég a kötelező szervíz meg 1-2 kopó alkatrész cseréje. Többet egyszerűen nem is kell tudnod róla, hozzá sem kell érned.

"nem csak ez a bajom,hanem akkor miert vesz ilyen draga autot?"

Ha megteheti akkor miért ne vegyen? Drága autó = több extra, nagyobb kényelem.

"inkabb diakmunkabol vettem egy 4es golfot"

Nyilván egyáltalán nem kamu a sztori... :D

2019. szept. 19. 07:42
 16/17 anonim ***** válasza:
54%
En is igy vagyok vee csak egy targy, nem arra van hoga flancoljak, az allapota engem sem érdekel, 2 évente cserélem az s mercimet újra akkor meg nincs vele gond
2019. szept. 19. 07:54
 17/17 anonim ***** válasza:
50%
Az én faterom is kicsit ilyen, mondjuk ő nem vesz annyira drága kocsikat, meg 10 évig használja őket, de neki is csak egy eszköz. Napi 80 km-t megy, de nem szeret vezetni, nem mossa le a kocsit, nem ért a működéséhez. Ha nem hívják a márkaszervizből, akkor magától nem jut eszébe, hogy már olajat kéne cserélni, stb. Neki csak az a fontos, hogy tegye a dolgát, tehát probléma nélkül lehessen vele közlekedni.
2020. jan. 3. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!