Skoda 120l első autónak?
Most lett meg a jogsim, apám felajánlotta, hogy vesz nekem egy autót, de csakis Skoda 120l-t
Neki ez volt az első autója, ő nagyon szerette, de nekem teljesen mások az igényeim, az ízlésem stb.,valamint sok rosszat is olvastam ezekről
Nem tudom, hogy nekem megérné-e
Szerintetek? (az autót, az átírást, olajcserét stb. ő állná, onnantól kezdve mindent én fizetnék)
Szerintetek?
"Neki ez volt az első autója, ő nagyon szerette" - csakhogy azóta eltelt néhány esztendő, tedd fel neki a kérdést, vajon miért nem látni a kedvenc autójából értékelhető számban az utakon...
Lada, sőt még Trabant is fut néhány, de Skoda 120, Dacia 1300, 1310 szinte nulla, és ha nagy ritkán elő is bukkan egy-egy kósza példány, azt sem csodálják körbe (mert nincs rajta csodálni való)
Veterán korban lévő autó nem való állandó használatra, azt nosztalgiából veszik meg, ráerőltetni meg nem kellene olyanra, aki nem rajong érte.
Pfu #8-as válaszoló... majdnem egyetértek.
Viszont ki a franc akarná 18-20 évesen a szabadidejét az autó alatt tölteni?!
Arról is szólj neki, hogy a szívatót még használni sem fogja tudni, anélkül meg esélytelen elindulnia is.
A fékek harmatgyengék, a vizet folyamatosan forralja egy városi dugóban ott maradsz ahol vagy , max egy jó kamillateát fog tudni főzni vele. :D
Komolyabb műhely és felszerelés nélkül (pl akna) szerelni sem fogja, nem lesz elég a 13-as villáskulcs.
Szóval ez nagyon felejtős...
Nekem volt 105-ös, és 120- is. Nagyon könnyen szerelhető, de ma már nehezen lehet átküldeni a műszaki vizsgán. A farnehézautóval sok bajod lesz, főleg télen.
Ne vegyen a jószívű apukád ilyen autót, mert csak kidobott pénz.
Szerintem.
Ha valaki, hát én tényleg imádtam a Skodákat! Volt 62-es Octaviám, 100, 105, 120, és Felícia is. Vezettem 110R kupét, és csöves 130LR-t.
Beismerem, hogy sokat szereltem, és sajnos azt is tudomásul kell venni, hogy az idő halad, ma már ezek az elavult kategóriába sorolandók.
Sem friss jogosítványosnak, sem első autónak nem merem ajánlani. Inkább most vállald föl a konfliktust a Papával, mert ha nem teszed, később sok probléma okozója lesz.
(lassan nem lehet már alkatrészt kapni hozzá, elfogynak az öreg mesterek akik még értették és türelmük volt ezekhez, stb)
Nem is beszélve, az esetleges "én vettem neked, úgy használod ahogy mondom" jelenségről. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!