Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért van az, hogy az amerikai...

Miért van az, hogy az amerikaiaknak másféle autókat gyártanak, mint az európaiaknak?

Figyelt kérdés

Nézzük például a Chevrolet-et:

Nekünk itt gyártanak Sparkot, Aveot, Lacettit, Cruzet, Epicát, és Captivát.

USA-ban meg Aveot (máshogy néz ki mint az európai), Camarot, Cobaltot, Corvettet, HHR-t, Impalát, és Malibut. Emellett még 4 féle SUV-ot, terepjárókat, meg Express (egy kisbusz).

De ha nekem Cobalt kell, mert az tetszik, és nem a Lacetti, akkor mit tehetek? Ha újat akarok venni a Chevrolet cégnél, és nem valami használtat, itt a környéken (EU-n belül). Na de igaziból nem akarok venni (nics píz xD) ez csak olyan kérdés, hogy mégis mi lenne ha, na mindegy...

A lényeg az hogy úgy összességében az USA-ban teljesen másféle autókkal járkálnak mint itt. Ha elmegyek Hollandiába, vagy Belgiumba, vagy EUn belül akárhova akkor is találok Opel Astrát, Corsát, Ford Mondeót, Fiestát, stb, de az USA-ban nemhiszem, hogy találnék.

2010. júl. 14. 21:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"3000köbös autó megy 260-280-al míg ott egy 3000-es megy 310-el na ez nem mindegy"

Te miről beszélsz?

A tipikus amerikai autóban leginkább 5.7-es (small block) van, és azt 200 lóerő fölé vinni nehezükre esik.

2010. júl. 15. 18:03
 12/17 anonim ***** válasza:
64%

nem olvasom végig a válaszokat, lehet, hogy már kijavították az 50Ft/ liter nonszenszt, kedves válaszoló: kasztráltasd magad kérlek, amiért az előtt írsz le valamit, hogy utána néznél.

valóban olcsóbb az üzemanyag, de 140 Ft körül van literje.

azért van ott más autó, mert mások az igények. egy jóízlésű európai ember nem ülne be egy olyan fröccsöntött műanyag sorlyás szär belsejű 2-3 tonnás bóvliba, amiben - ford mustanggal példálozok - 4 literes V6os motor 210 lóerőt tud... sőt, a jó ízlésű európai pofonvágja, leköpi, mélységesen megveti európai embertársát, ha az ilyet vesz magának.

2010. júl. 15. 21:59
 13/17 A kérdező kommentje:

na értem, azt azért eddig is tudtam hogy nagyívbenleszarják a környezetvédelmet, és ezért készül olyan sok benzinzabáló, nagyköbcentis autó. azt nem tudtam h ilyen olcsó ott a benzin, de hát honnan van annyi olajuk? gondolom izrael... na mindegy...

nekem nagyon-nagyon tetszik a chevrolet cobalt, de eddig csak egyet láttam életemben, az is egy rendőrautó volt scak nem volt felmatricázva, és még csapotthátú is volt.

szerintem a coupé néz ki a legjobban. az a bosszantó hogy itt a helyi chevrolet szalonban nem árulnak cobaltot, pedig komolyan mondom, h elkezdenék gyűjteni rá. jobban tetszik mint bármelyik bmw, vagy audi, vagy merci. :D

2010. júl. 16. 00:13
 14/17 anonim ***** válasza:
Ez ne akadályozzon meg. Bármelyik Chevroletet behozza nekem a magyar Chevrolet ha kéred.
2010. júl. 16. 09:22
 15/17 anonim ***** válasza:
* nem nekem, hanem nekeD!
2010. júl. 16. 09:23
 16/17 hp1 válasza:

miért ? mert sok mindenben mások gondolj bele a sikerfilmeket miért kell sokszor két verzióban forgatni?

sajnos amit most írok az inkább a múlt, a mostani USA

autógyártást inkább nevezzük útkeresésnek, többnyire

siralmas próbálkozás.

de vissza az autóra,

milyen is volt az átlag amerikai autó? nem különösebben

finom vagy cizellált jószág, viszont a közlekedők igényeit

sok mindenben kielégítik vagyis

nagy hely kell mert nagy távokat mennek sokszor családdal tehát nagy pakkal, szerintem az ő 5 m körüli

hosszuk és 1,9-2,0 m-s szélességű kocsijaik az ideális

méretek. ahová 5 emberméret ténylegesen befér.

robusztus méretű a blokk is 3l felett nagy nyomatékkal

bőséges erőtartalékkal,ahogy az illik.

ringatózó komfortos futómű mert az országutak minősége

sem mindig kifogástalan.

szabvány alkatrészek, nem túl sok motorvariáns könnyen

helyettesíthető alkatrészek.

az autók aktív és passzív biztonsága mindig elől járt,

röhej,ha átjön egy eu-ban nem honosított változat mit

el tudnak játszani a hatóságok amíg vizsgáztathatóvá válik.

én nap mint nap tapasztalom,az amcsi autók előnyeit,

már nem ülök vissza másba,nekem bejött.

2011. márc. 1. 00:14
 17/17 anonim ***** válasza:

2010-07-15 17:46

Eszméletlen mennyiségű hülyeséget írtál le.

Autóbolond informatikus vagyok, észreveszem az ilyet.

2011. márc. 1. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!