Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az amerikaiaknak miért annyira...

Az amerikaiaknak miért annyira fontosak az autóik?

Figyelt kérdés
Mindenhol azt olvasom, hogy ha betöltötték a 16. évüket, azonnal lerakják a jogsit (=kitöltenek egy tesztlapot, mennek egy kört), és onnantól nincs az az isten, ami miatt ne autóval mennének akárhová. Ha meg elromlik a kocsi, akkor nagy gáz van, mivel a többségük egyébként annyira ért hozzá, hogy berakja a váltót D-be..
2010. okt. 31. 12:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Mert ott nagyobbak a távolságok. Mondjuk a pesti agglomerációban is kínszenvedés az élet autó nélkül, ahol már alig jár bkv. Én tapasztalom. Az meg hogy az átlag amerikai hülye, mindenki tudja. Az ő szemükben biztos az átlagmagyar is az, mert nincs ájfónja. :D
2010. okt. 31. 12:40
 2/12 anonim ***** válasza:
90%

Teljesen más a mentalitás.

Szerintem te is autóval járnál mindenhova ha megtehetnéd.

Sőt, nem mindenkinek van ott autója, csak bérlik, mert megtehetik.

2010. okt. 31. 13:08
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Írok pár okot:

1: Azért, mert ott nem úgy van, hogy leugrasz a Bözsi néni vegyesboltjába, hanem sokkal nagyobb távolságok vannak

2: Ez hülyeség, hogy a legtöbbjük csak D-be tudja rakni.. Amerikában az emberek SOKKAL jobban vágják a témát, mint a magyarok.

3: drágább helyeken 100 forint körül van a liter benzin, a gyerekek zsebpénze meg annyi, mint a magyar minimálbér..

2010. okt. 31. 13:25
 4/12 anonim ***** válasza:
Magamból kiindulva. Régen busszal jártam, aztán télire rászoktam az autóra, majd végleg azzal jártam suliba. Jelen pillanatban ott tartok, hogy a sarki posta kb 150 méterre van de kiállok a garázsból és autóval megyek, mert lusta vagyok.
2010. okt. 31. 18:08
 5/12 A kérdező kommentje:

Csak 100 ft a benzin? De jó már nekik..

Mondjuk ezt beárnyékolja valamennyire, h a javaik nagyobb részéért körberabolták a világot, de akkor is.

Utolsó: te szintén USA?

2010. okt. 31. 18:18
 6/12 anonim ***** válasza:
Nagyon nagy ország, és nincs sűrűn lakva, tehát van hogy a legközelebbi kenyérbolt 20 km-re van. Tömegközlekedés sincs az ilyen helyeken, így marad az autó. Egy gallon benzin mostanában 2.5-3$ (kb 130-160 ft/liter), de legalább 2-szer annyit autóznak, mint egy átlag európai a nagy távolságok miatt. Amúgy a nettó benzinár nem sokkal alacsonyabb, csak ott alig van rajta adó.
2010. okt. 31. 18:54
 7/12 A kérdező kommentje:
Na, azért nem mindenki a sivatagban lakik :))
2010. okt. 31. 20:23
 8/12 anonim ***** válasza:

Sok helyen tényleg akkorák a távolságok, hogy csak autóval lehet megtenni, ráadásul a tömegközlekedés a nagyvárosokat kivéve gyakorlatilag nulla.

Viszont a nagyvárosi lakosok jó részének nincs is autója.

Ott a tömegközlekedés és a taxi.

Az autókhoz tényleg sokan értenek, ez két dolognak köszönhető:

1. Nagyon sok iskolában a tananyag része az autószerelés.

2. Amerikában az autónak olcsónak kell lennie, mivel fogyóeszköz. A gyártók, hogy még így is hasznot húzzanak, szögegyszerű konstrukciójú autókat gyártanak, amit könnyű szerelni, mondjuk, mint nálunk a Ladákat.

2010. okt. 31. 20:52
 9/12 anonim ***** válasza:

"Jelen pillanatban ott tartok, hogy a sarki posta kb 150 méterre van de kiállok a garázsból és autóval megyek, mert lusta vagyok."

És milyen autót kínzol vele?

2010. okt. 31. 21:02
 10/12 anonim ***** válasza:
0%
Mert olyan kövérek, hogy 100 méter gyaloglástól megfulladnak.
2010. nov. 1. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!