Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Azok a fiatal, sofőrök, akik...

Azok a fiatal, sofőrök, akik halálos baleseteket szenvednek, nem tudnak jól vezetni?

Figyelt kérdés

Gondolok itt azokra a valószínűleg rutintalan sofőrökre, akik legtöbbször oszlopokra csavarodnak fel. Számos hír oldalon megtalálhatók, gyakran német premium autók roncsainak képével mellékelve.

A minap is egy Mercedes 18 éves sofőrje halt meg, mert nedves úton nem az viszonyoknak megfelelően vezetett. Ez arra vezethető vissza, hogy túl gyorsan mennek, anélkül, hogy tudnák mi történhet, nincsenek tisztában a dolgokkal, vagy egyszerűen balszerencse? A saját határaikon autóznak ilyenkor, vagy tényleg nem tudják felmérni a helyzetet?

2019. szept. 8. 08:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
77%
Egy 18 évesnek nyilván a szülei tettek egy ilyen erős autót a segge alá. Itt ők a hibások, hisz egy felnőtt embernek tudnia kéne, hogy egy 18 éves gyerek még állatkodni fog egy ilyen autóval. Meg is lett az eredménye.
2022. aug. 21. 07:30
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Így van.

De meglehet nézni nagyon sok vidóban , főleg a sok ruszkit hogy ha van valami kis veszély vagy bármi, úgy megrántják a kormányt hogy sima 4 sávos úton fel bukfencelnek vagy a nagy fa fogja meg.

Nincs rutin és kapkodnak össze vissza.

Holott a legtöbbször csak egy kis kormány mozdulat, pici fék és elkerülhető a baleset.

2022. aug. 21. 10:55
 13/19 A kérdező kommentje:
Szerintem az is a problémák nagyságát növeli, hogy hiába vezetnek X éve ezen sofőrök, ha nem tudják igazán, hogy mikor mit tesznek, vagy mikor mit kellene. Egy 30 éves sofőr még mindig fiatal, és vezethet 12 éve, de ha a fizikával nincs tisztába, nem ismeri egy autó működését vészhelyzetekben, akkor nagyobb eséllyel kerül balesetbe, úgy gondolom.
2022. aug. 30. 11:44
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Szülő a hibás. Friss jogsis mellett üljön ott az apja, instruálja, akinek jogsija van, nem tud se vezetni, se közlekedni, csak kapott egy plasztikkártyát, ami feljogosítja arra, hogy megtanulhassa. Megnézném ezeket a mini-Schumachereket 15 centis hóban.

Motorosoknál meg főleg. Van végtelen tréning, amit el lehet (és el is kéne) végezni, szezonálisan, mert ott még a karosszéria sem véd, ha hülyeséget csinál. Mindenkinek pont annyi a vezetési tudása, amit vészhelyzetben higgadtan használni tud.

2022. aug. 30. 19:17
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Tapasztalatlanság.

Én is jártam hasonlóan. 1 éves jogsi, mentem kb 25-30 ezret, azt hittem tudok már valamit. Éreztem hol kezd csúszni az autó, megvolt mit tegyek, hogyan korrigáljak, minden kézben volt. Illetve ezt csak én hittem. Mert kiderült, h minden csak akkor működik ha teljes figyelemmel koncentrálok, és hozzá nem történik semmi váratlan.

Télen rákanyarodtam a sózott útról egy bekötőre, amin tükörjég volt. Gondolhattam volna erre, de figyelmetlen voltam, túlságosan bíztam magamban. Nem voltam tekintettel a bármikor megváltozó körülményekre, arra, hogy ne csak a saját hibáimat tudjam korrigálni, számítsak másokéra is, a váratlanabb helyzetekre. Nagy baj nem lett, felkentem korlátra, meg kicsit széttúrtam az árkot.

Az a 2 év, míg összespóroltam a következő autóra, az nagyon jó tanulópénz volt. Az egész vezetési stílusom megváltozott. Eljártam vezetéstechnikai tréningekre, mindig a körülményekhez igazodva vezetek, számítva a legrosszabb esetekre is. Azóta megtettem közel 200 ezer km-t balesetmentesen, nagy részét Budapesten.

2022. aug. 31. 11:01
 16/19 anonim ***** válasza:
Ez van amikor több a lóerő mint az ész
2022. aug. 31. 12:43
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ma már nem számottevő a fiatal kor meg a rutintalanság, nézz szét, hogyan vezetnek az országban. Mindenki ideges, elsőnek akar odaérni, elsőnek akar elindulni, türelmetlen, b@sz@tja (nem tudok máshogy fogalmazni), ha valaki a 70-es táblánál műszerfal szerint 65-tel megy, akkor már lassú. Vagy akik tényleg csak andalognak, utolsó 2 méteren satufék, mert ő ott akar lefordulni, index a lekanyarodás közepén villan fel, stb. Vagy a ténylegesen öreg, idős emberek a volán mögött, olyan fizikai állapotban, hogy csak nézek. Tehát amikor a mammer meg a papper andalog a bevásárlóközpont parkolóban, görbe háttal, gyök kettővel, mittudomén, akkor azért vannak kérdéseim.

Nagyon sokan úgy vezetnek kortól, nemtől, jogosítvány megszerzésének évétől függetlenül, mintha senki más nem lenne rajtuk kívül. És akkor persze van egy olyan réteg, amiről szó van. De amikor a főútról lekanyarodva (egyenesen haladva) kur@tj@ a konténerszállító, akkor ne beszéljünk fiatalokról meg rutintalanságról, hanem inkább nettó lesz@romságról. Ma történt, csak néztem a táblánál várva, hogy ez sem 50 volt és nem is 1,5 tonna.

És millió ilyen történet van, aki napi szinten vezet, az kb egy A4-es spirálfüzetet tele tudna írni.

2008 óta van jogsim, már akkor mondta az oktató, hogy a saját vezetésemen kívül mások hülyeségeire is többszörösen figyelnem kell. Ez azóta csak rosszabb lett, mint jelenség, nagyon gáz a vezetési morál itthon és nem tudom meddig fajul.

2022. aug. 31. 17:11
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Én is a tényleges rutin hiányára gondolok. Illetve a teljes hianyára a gondolkodasnak. El kellene menni idealis esetben evi legalabb ketszer vezetestechnikai trainingre, sokat segítene. Szegyen szemre en eddig a 15 ev alatt egyszer jutottam el, de na, latszott az uj autók előnye 50-nel a rantópadon, de elsőre senki nem uszta meg minimum keresztbeállas nelkül... Elég könnyű elkepzelni a vegeredmenyt amikor jön az ifju titan apuka valami-klassejaval, aztan 150-nel be kívanja szedni a nyirkos kanyart hajnalban a varosban, mivel megvolt az többel is mar....
2022. aug. 31. 17:19
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Sokan úgy ülnek be reggel, hogy "velem úgysem", vagy mennek bele egy manőverbe, akármibe, hogy "mégis mi baj történhetne" és sokan végzik ugyanazon a napon a hullaházban.

Kicsit vissza kéne térni a realitásba. Mint az extrém túlsúlyos embereket bemutató műsorokban, általában akkor roppannak össze, amikor direkt beviszik őket a kórházba és látják egy hasonló döntést meghozott társukat, aki már egy visszafordíthatatlan folyamat miatt fekszik ott.

Amíg nincs elrettentő példa a közvetlen környezetben, vagy nem éli át legvégsőbb esetben, addig nem is lesz változás, mert velem úgysem történhet meg. Klasszikus mondások mindig érvényesek, addig nyújtózkodj, illetve addig jár a korsó. Tehát azt vállaljuk be, amiben biztosak vagyunk, illetve addig addig hülyéskedünk, amíg baj nem lesz.

2022. aug. 31. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!