Mitől benzin szagú a motor olaj? 2012 Mitsubishi Asx
Tudom volt már ilyen kérdés de azok az autók régebbi évjáratokban voltak.
2012 es évjárat és most lesz meg a 100ezer km. Kb 4000km rel ezelőtt volt olajcserén de azóta csak most néztem meg az olaj szintet és éreztem a benzin szagot.
Mostanaban nem igazán mentem 40km nel többet lehet ez a baj vagy valami komolyabb?
Hamarosan mennem kell 700kmt szerintetek vigyem el előtte egy újabb olaj cserére vagy ez kiég belőle?
Semmilyen más tünete nincs szépen jár, nem rángat, nem füstöl, a fogyasztása is normális, olaj színe is olyan mint ami várható volt.
Mennyire teszi tönkre az olaj viszkozotasat egy ilyen probléma?
Tudom kérdésében kérdés de később úgy is megkérdezném.
Minden autóban megy minimális benzin a kartergázzal együtt némi üzemanyag is a forgattyúsházba és onnan az olajba.
De egy nem kopott morotban ez a minimális mennyiség el párolog aztán elég.
Régebbi autókban ahol kopottabbaka dugyattyúk és több kartergáz jut át előfordúl hogy elkezd összegyúlni a benzin a motorolajban(felhígítja).
Ilyen esetben legtöbször megoldást jelent(átmeneti megoldást) ha megyünk vele egy hozzább utat ahol a magas hőfok és a folyamatos üzem miatt van ideje az olajban összegyűlt benzinnek elpárologni aztán elégni.
De ha már nagyon kopott a motor akkor csak a motorfelújítás segíthet.
Ha nagyon sok benzin kerül a motorolajba akkor annyira felhígítja hogy a kenés is elégtelenné válik és még tovább romlik a motor állapota(kopik)
Amugy a szerelőknek van ilyen teszt csíkos cucuk amivel meg tudják nézni van-e benzin a motorolajban.
Ha 15-20% nál több a benzin az olajban azonnal le kell az olajat cserélni.
És utána járni mia bibi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!