Első autónak, kis pénzből dízelt vagy benzinest vegyek?
1-es, ezt az elméletet nem tudom honnan szülted, én most árulok egy autót 300 ezerért pont, lassan 3 éve megvan, 17 éves, és jé, már 3 éve nem rohadtam le vele sehol. Sőt, Beleraktam 47 ezer km-t, azóta lett egy vezérlés cserélve, meg az olajcserék, légszűrő, hasonlók.
Ja nem, 1x volt alapjárati motor csere. 4400 ft volt.
Nem tudom sokan miért gondolják, hogy csak a szalonban, újonnan megvett, 38 év futamidővel elhozott műanyag autók érnek valamit.
Kérdező, azt a Mitsubishit lehetőleg felejtsd el, francia dízel van benne, renault, az egyik legrosszabb dízelmotor volt anno.
Ennyiért a sokat hangoztatott Swiftet érdemes keresni, benzin motorral.
Természetesen azokat is meg kell nézni, mert az sem igaz, hogy azok mindent kibírnak, vannak azok között is leharcolt példányok, de ha a vásárláskor nem tenyerelsz bele egy roncsban, megnézed mit veszel meg, motorikusan nincs rajta költséges alkatrész, a kaszninál meg legyen kizáró ok a rozsda, találsz rozsdamentest is.
A dízel azért lutri csóróknak , mert az komplikáltabb motor, több a meghibásodás lehetősége.
Nem biztos, hogy meg is hibásodik, de nem is jelentéktelen az esély rá - és olyankor drága tud lenni, főleg, ha nincs is rá pénz.
A Suzuki benzines motorjai egyben vannak, azokhoz nem nagyon kell hozzá nyúlni, de egy öreg Suzukira is kell költeni, kopnak , öregednek az alkatrészek, elhanyagolva hiába megy a motor, ha a lengéscsillapító szét esik...
"Autó ott kezdődik, hogy éves minimum fenntartása 800 ezer forint vételár minimum 7 millió forint alatta csak közlekedő edényekről beszélünk amik valami oknál fogva kaptak műszakit és zavarhatják a magamfajta elitet a belső sávba lassan 130-al tötymörögve, ennyiért vegyél biciklit, a génmódisított most született gyerekem most kapot tölem elitbike-ot 456.223 forintért (223 a rágó volt, de beleszámoltam)" idézőjel, csak a #1-től is szeretnék zöld pacsit.
Td motorok jók mint a tdi-k nem nagyon lehet mellé nyúlni , ám ha sikerül akkor is csak egy picit zsebbenyúlos a dolog. Benzinesből az én tippem :Suzuki (3 éve használom, mondanom sem kell, olaj,szürő ,szíjak,fékbetétek, meg kettő féktárcsa meg most lesz egy csapágy csere a kerékbe) Fiesta. Na ami nekem nincs, de jó :F Astra mindegy milyen üzemű , Ford Mondeo, Daewoo Nexia sem egy rossz konstrukció, ezek ajánlhatók szerintem nyugodt szívvel.
Ennyiért öreg autót megtanulni pont jégen korcsolyázni?
És igen, vegyél kétszer ennyiért egy generációval újabbat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!