Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért kell vezérműtengelyt...

Gergo80 kérdése:

Miért kell vezérműtengelyt cserélni a 272 lovas 3. 0 TDI motorokban az audi a7-ben?

Figyelt kérdés
2015-től gyártott 3.0 TDI motorokról hallottam, hogy több a7, q7-ben vezérműtengelyt kell cserélni. Azt is jó lenne tudni, hogy csak a 272 lovas motorok problémája ez, vagy a 218 lóerősökkel is van gond?

2019. aug. 31. 15:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Elkopik. Általában semmi misztikum nincs benne. Kitolódik egy-két olajcsere, kicsit sokat pályáznak vele 180-al, kopik az olajpumpa, máris nem jut fel hozzá elég és megfelelő minőségű olaj. VW bácsi pedig nem fog túl drága cuccokat használni, csak ami kibírja azt a 300 ezer km-t. Ne az első tulaj alól dőljön ki a kocsi.

Hülyeség lenne 15-20 évre autót gyártani amíg nyugaton (ne az itthoni helyzetből indulj ki) hajlandók az emberek 3-5 évente új autóba ülni.

2019. aug. 31. 17:13
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Ezt még meg is érteném, csak az a gond, hogy ez a jelenség pont (leinformált)70000 km-es a7-ben fordult elő... Amit meg akartam venni, de már nem merem.Nézzek másikat, vagy keressek régebbi 2015 előtti autót?

2019. aug. 31. 19:32
 3/12 anonim ***** válasza:
Mondjuk lehet azt a 70e km-t gyári olajjal tuda le, ettől függetlenül még nem halottam veztengely problémáról a 2.5 v6 tdi óta.
2019. aug. 31. 19:38
 4/12 anonim ***** válasza:
46%

Kicsit túlzó volt a 300 ezres futás. Az utóbbi 5 év kocsijaiban a mechanikus részek már 100 ezer körül döglenek. És itt tényleg olyanokra kell gondolni, hogy főtengely csapágyban ujjal tapintható bemaródások vannak, tiszta zsigulis korszak feeling, csak ma 1,4-es motor 150LE. Mint a 90-es évek verseny technikája.

Downsizing, költséghatékonyság, egekbe szökő löket/lóerő arányok, EURO6, ezeknek ára van.

2019. aug. 31. 21:18
 5/12 anonim ***** válasza:

És azt is le tudtad informálni, hogy miért azt a bizonyos autót milyen gyakran vitték olajcserére?

Vagy te az egy esetből általánosítottál? Mert úgy tűnik.

Egyébként kíváncsi lennék, hogy akik ilyen kérdéseknél megjelennek, hogy 100.000 alatt széthullik az autójuk, azoknak milyen van és hogy használják. Több százezret futott, bontatlan motoros autóink, teherautónk, traktoraink vannak, valahogy sose fordul elő, hogy főtengely csapágyak, turbó tengelyek és hasonlók kopnak szét kézzel tapintható mértékben

2019. aug. 31. 21:42
 6/12 A kérdező kommentje:

Nem az én autóm, csak leinformáltuk, mo.-i rendesen szervizelt autó...Aztán ahol lekérdeztem, (hivatalos márkaszerviz) ott mondták, hogy benn áll kettő ilyen a7-es, meg egy q7. Ebből általánosítottam. Amúgy jelenleg van egy 2010-es a6-om 280000 km-el, aminek semmi baja.

Előző autóm szintén a6 volt, 395000-el adtam el...

2019. szept. 1. 07:54
 7/12 anonim ***** válasza:
Azt tanácsolom, tartsd meg az A6-ot amíg bírja vagy csakis garis új autóba ülj.
2019. szept. 1. 09:01
 8/12 anonim ***** válasza:
Hacsak az A6-osodnak nem véres a torka, el ne cseréld!
2019. szept. 1. 19:17
 9/12 A kérdező kommentje:
Nem annyira örülök ezeknek a véleményeknek, de lehet hogy igazatok van. Csak ugye ez sem lesz fiatalabb, már 9 éves. Megtartom még pár évig, aztán akkor mi lesz? Miben lehet bízni, mire cserélem? Nem beszélve arról, hogy egyre nehezebb lesz majd eladni.
2019. szept. 1. 19:38
 10/12 anonim ***** válasza:
"Aztán ahol lekérdeztem, (hivatalos márkaszerviz)" Idehaza semmi infót nem tudsz a VW konszernnél lekérdezni egy autórol ha nem a te neved áll a forgalmiban...
2019. szept. 2. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!