Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Félek a vezetéstől. Hogyan...

Félek a vezetéstől. Hogyan küzdhetném le?

Figyelt kérdés
Fél éve szereztem meg a jogosítványomat, minden nagyon jól ment és szerettem is a vezetést, amig tanulni jártam. Most hogy már élesben kéne vezetnem mindig beparázok. Mindenki nyugtat és próbál bíztatni a környezetemben de mégsem merek autóba ülni. Egyszerűen görcsbe áll a gyomrom, félek hogy állandóan lefulladok és nagyon frusztrál az is, hogy ha valaki a seggembe tapad. Látom hogy előzne de mégsem teszi...mindig a megengedett sebességgel vezetek ha rászánom magam és sajnos olyan emberekkel találkoztam akiket ez "idegesít", mert nem vagyok elég gyors. Hogyan tudnék ezen túl lépni? Aki ilyen helyzetben volt hogyan határozta el magát?
2019. aug. 27. 10:34
 1/7 anonim ***** válasza:
79%

Vezetéssel.

1) Biztos te is dízelen tanultál, most meg benzinest kéne vezetni. A benzines autóval való elindulást gyakorolhatod kihalt, pl. iskolai parkolókban, gyárépületek mellett, illetve emelkedős elhagyatott részeken, akár a tanpályán is, ahol tanítottak, ha itt volt olyan bukkanó ilyen célra, és nincs lezárva.

2) Ahol sokat mozogsz, ott mehetsz nagy forgalomban is, hiszen nagyjából ismered a forgalom rendjét, mikor melyik lámpa vált zöldre, pirosra, hol vannak zebrák, hol szoktak mérni, ilyesmi. Nem kell annyira ügyelni a táblákra, így azok nem terelik el a figyelmed a pedálkezelésről.

3) Ünnepekkor idegen helyeken. Pl. itt volt augusztus 20., hosszú hétvége. Az ilyen alkalmakkor a legtöbb ember ki se meri már tenni a lábát a lakásból, mert hozzászoktak a tumultushoz egyrészt, így értelmetellen tűnik kocsival elindulni, másrészt meg dögmeleg is volt, így inkább otthon punnyadt mindenki, aki nem épp a tengerparton nyaralt.

Ha üresek az utak, könnyű feltérképezni a tágabb környezetedet is, tudod figyelni, hogy melyik sáv hova visz, hol milyen korlátozás várható, tehát ha majd nagyobb dzsumbujban kell lavíroznod, már nem fog meglepetéseket okozni mondjuk egy olyan helyzet, amikor a villamossíneken kell áthajtanod, meg ilyenek.

A sebességkorlátozásról annyit, hogy kb. 10km/h-t minden autó csal, többet mutat, mint amennyivel mész, úgyhogy jobb, ha felveszed a ritmust: 30-as táblánál, ha megfigyeled, mindenki vagy 50-nel megy. Ha mégsem, akkor valószínűleg valahol mérnek.

2019. aug. 27. 11:12
 2/7 anonim ***** válasza:
89%

Tudom,hogy ez nem így megy de próbálj meg ne rástresszelni annyira az ilyen apróságokra.

Lefulladtál?Mi van akkor,mindenki lefullad néha ,ha útban vagy a többiek megállnak és kész.

A seggedben vannak?Hát legyenek,le kell szarni,ha belédmegy az ő hibája lesz mert nem tartotta a követési távolságot.

A félelmekkel szembe kell nézni,vezess többet,ha félsz bonyolultabb útszakaszokon menni akkor menj könnyebbeken,majd menj ki a nehezebbekre ha magabiztosabb lettél.

Esetleg még kitehetsz az autó hátuljára egy tanuló matricát,akkor értik az emberek hogy kezdő vagy.

2019. aug. 27. 13:28
 3/7 anonim ***** válasza:
83%
Komolyan, mi történt itt, naponta fél valaki a vezetéstől. :D :D
2019. aug. 27. 15:14
 4/7 anonim ***** válasza:
27%

Szerintem hozzá kell szokni ahhoz a bizonyos "többlet sebességhez" ami alapvetően a forgalom ritmusa.

Nyilván 30-nál majdnem mindegy, de 50-nél 55-60, 70-nél 75-80, 90-nél meg 100-110 amit alapvetően mindenki megy. Nem azt mondom, hogy ez a helyes, de egyszerűen ezt tartja be a többség, és ha haladsz a forgalom ritmusában, akkor nagy baj nem lesz.

Másrészt sajnos ez van, mindig lesznek barom arcok, akik az utak királyának hiszik magukat. Ez ellen tenni nem tudsz.

2019. aug. 27. 19:24
 5/7 anonim ***** válasza:
81%

Amúgy ahogy írják a vezetéstől való félelmet csak vezetéssel lehet leküzdeni.

Minél többet, minél többfelé, akár random helyeken. Elsőre mindenki bénázik, még a rutinnal rendelkező is össze vissz sorolnak, másodjára-harmadjára már tudni fogod, mikor hova sorolj, sokadjára meg megtanulod azt is, hol lehet szökni, hol áll be a sor, hol vannak kátyúk, veszélyes helyek.

2019. aug. 27. 19:30
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és igazatok van, többet kell vezetnem, más megoldás nincsen. Meg egyébként is én szerettem volna jogsit
2019. aug. 28. 11:53
 7/7 anonim válasza:
71%

Szia!

Higy haladsz?

2019. nov. 20. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!