Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ettől lehet baja az autónak?

Ettől lehet baja az autónak?

Figyelt kérdés
Van egy 1999-es évjáratú 1.3-as suzuki swiftem. Sajnos nappal, amikor leparkoltam felkapcsolva maradt a világítás. Amikor visszaértem szinte teljesen lemerült az akkumulátor, csak a visszajelzőlámpák világítottak. Az önindító már nem működött. Megkértem pár embert és betoltuk az autót. Szerencsére egyből beindult. Utánna 25 kilómétert mentem vele és úgy tűnik, hogy magához tért az akkumulátor. Miután hazaértem olvastam, hogy katalizátoros autót elvileg nem lehet betolni. Ettől meghibásodhatott rajta valami? Ha igen, akkor mit érdemes megnézni? Előre is köszönöm a válaszokat! :)

#autó #baleset #Suzuki #Swift #behúzás #betolás #lemerült az akkumulátor
2019. aug. 26. 00:46
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
18%

#9 nyilván azért, mert ökörségeket írtál:

"Nem is valószínű, hogy a swiftben még élt az a katalizátor.

Ha meg élt és 25 kilométer után nem okádott égő gócot az autód akkor nem lett baja."

Ez a mondat már eleve azért érne nulla százalékot, mert negatív százalék nincs.

Hosszabb enyhén lejtős szakaszokon (ahol csak gurul, de nem gyorsul az autó) rendszeresen le szoktam állítani a motort, ha van legalább fél-egy km. Az ilyenek végén mindig ötödik fokozatban kuplung ráengedéssel indítom be, ez olyan mint a betolás.

Szerencsére a kocsi nem olvasta a hozzászólásodat, így nem tudta, hogy ugrani kell a vezérlésnek.

Az elmúlt 170 000 km alatt ezer alkalommal biztos lett indítva így.

2019. aug. 27. 08:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!