Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autónál műszaki állapotfelméré...

Autónál műszaki állapotfelmérés, hogy zajlik?

Figyelt kérdés

Miket kell feltétlenűl megnézni?

Honnan tudja egy laikus,hogy az a váltó jó? Vagy a motor jó?

2019. aug. 24. 07:34
 1/3 Nyakasparasztgazda ***** válasza:

Teljesen laikus sehogy...

Vinni egy szerelőt vagy szervizbe elvinni atnézetni vásárlás előtt

2019. aug. 24. 08:53
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Attól lesz "műszaki állapotfelmérés", hogy szakember végzi. Ha te, mint laikus csinálod, akkor az maximum átnézés, vizslatás, kíváncsiskodás.
2019. aug. 24. 09:11
 3/3 anonim ***** válasza:

Annak idején mikor használt kocsit vettem, elvitettem márkaszervizbe állapotfelmérésre. Ez 7 évvel ezelőtt 5000Ft volt. Annyit talán megér, de többet biztosan nem.

Ott voltam végig az autó mellett, így zajlott:

Begurultunk a műhelybe. Volt egy előre nyomtatott táblázat, amin fel volt sorolva, hogy miket kell néznie a szerelőnek. Minden pontnál 3 rubrika: OK/?/ROSSZ. A megfelelőt x-elgették végig.

Először végignézték az autón az összes lámpát, folyadékszintet. Utána megemelték az autót, szemrevételezték az alvázat, féktárcsákat, szilenteket, kerékcsapágyakat a kerekek kézi megrángatásával. A motort alulról is megnézték, hogy nincs-e olajfolyás. Ezután leengedték az autót, volt még egy hibakód kiolvasás és gyakorlatilag ennyi.

Tehát olyan sokat nem ér. Azt ne várd, hogy darabokra szedik a motort és mindent részletesen bemérnek rajta.

Kifizettem a számlát, megkaptam a táblázatot. Láttam hogy volt rajta olyan tétel, hogy fékhatás mérés, lengéscsillapítók mérése rázópadon. Be volt jelölve hogy elvégezték és OK. Mikor rákérdeztem, hogy ezt mért nem csinálták meg, az volt a válasz, hogy fiatal autó és amúgy is "látszik rajta" hogy semmi baja. A mai eszemmel ragaszkodtam volna hozzá hogy mérjék meg, ha már kifizettem és ne csak lerázzanak.

Később megvettem ezt az autót, nagy turpisságok nem voltak vele, de a bal hátsó felfüggesztésnél a spirálrugó el volt törve. Egyértelműen látszott hogy nem friss törés volt, hanem az állapotfelmérésnél is olyan volt. Visszamentem reklamálni, mert a lapon be volt jelölve, hogy minden oké vele. A válasz az volt, hogy ja, biztos nem vette észre a kolléga. Ezzel el volt intézve a szerviz részéről. A csere párban gyári sport futóműhöz akkor 40e-be fájt.

Szóval a legjobban akkor jársz ha van ismerős szerelőd, aki valóban lelkiismeretesen átnézi. Mert az ilyen márkaszervizes állapotfelmérések sokszor nagyon-nagyon felületesek.

2019. aug. 24. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!