Van itt más is, akinek jobban bejönnek a '80-as, '90-es évek műszerfalai a maiaknál?
Nemrég jöttem rá hogy mennyivel jobban tetszenek az autók műszerfalai és belseje ebből az időszakból, főleg a japán autókban: nem voltak idióta középkonzolok meg érintőgombok meg fűthető ülések, hanem olyan mintha egy otthonos kanapéban ülne az ember, a lehető legegyszerűbb (de mégis funkcionális) elemekkel a keze alatt
Miért van az, hogy a mai autókat telenyomják olyan "extra" elemekkel ami engem tökre nem érdekel, és csak hibaforrást jelent?
Azért, mert a tervezéskor a többség igényeinek próbálnak megfelelni, illetve a biztonsági elöirásoknak kénytelenek megfelelni,bha eladható autót akarnak gyártani.
A másik oldalon meg ott van az, hogy hatalmas a kinkurencia harc, kell a profit, és ott spórolnak, ahol csak lehetséges.
Ilyen a világ, az számít, hogy eladható-e egy termék, és mennyi a haszon... egy régi dizájnos autó a mai világban megbukna, az elég jól mérhető, mire van igény (azért van annyi SUV, mert azt vették, tehát abból többet gyártottak)
Kár hogy így (már bocsánat) elk*rvultak az autógyártók, hogy nem lehet megkülönböztetni egy Mazda, egy Kia, egy Ford és egy Opel kombit vagy SUV-t oldalról, csak akkor ha közelebb megy az ember és nem lát rajtuk egy logót
Mindenhol ugyanazok a formák, színek, semmi egyedi nincs bennük, nem úgy mint régen
"Miért van az, hogy a mai autókat telenyomják olyan "extra" elemekkel ami engem tökre nem érdekel, és csak hibaforrást jelent?"
Ezzel az erővel a lovaskocsit is kár volt túlbonyolítani, hiszen csak plusz hibaforrások. Két tengely + 4 kerék nincs is nagyon más, ami el tud romlani rajta, a lovak is viszonylag ritkán betegszenek meg.
Ízléssel felesleges vitatkozni. Nekem a 90-es évek, komor, fekete szögletes műanyagai annyira nem jönnek be, egyáltalán nem otthonos kanapé benyomását keltik bennem. De a ami autók beltere közül is rengeteg van, ami nem tetszik. Az űrhajószerű, futurisztikus, hagyományos elrendezéstől elrugaszkodó belterekkel próbálnak nagyot alkotni, de sokszor pont ellenkező hatást érnek el vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!