Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A gumiápolók érnek valamit a...

A gumiápolók érnek valamit a kerék élettartama szempontjából vagy csak arra jók, hogy széppé varázsolja őket?

Figyelt kérdés

Ha fújok egy gumira gumiápolót, áttörölgetem, akkor azon kívül, hogy szebb lesz, ér is valamit a gumi szerkezetét illetően, vagy a 6-7-8 év múlva bekövetkező öregedés ugyanúgy elkerülhetetlen?

Csak mert sokan lefújkálják ezzel-azzal a kerekeket tárolás előtt, de a gumi ettől szerintem még ugyanúgy elöregszik...

Én tettem fel a kerekek tárolásával kapcsolatos kérdést is előbb, csak gondoltam, ezt felteszem külön kérdésben, hogy biztosan kapjak rá választ. Előre is köszönöm!

2019. júl. 29. 10:35
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Én be szoktam kenni vastagon szilikonzsírral és utána befedem zsírpapírral. Nemrég adtam oda az egyik haveromnak a legelső általam újonnan vásárolt gumi szettet, idén volt 9 éves és egy repedés sem volt rajta. Ahogy a többi gumimon sincs. Szóval ez a módszer szerintem működik. (Bár aztán a fene se tudja. Lehet csak jó minőségű gumit sikerült kifognom. Akinek odaadtam, ő OT-s autókkal is foglalkozik (főleg Zsigulikkal), neki van több garnitúra gumija a '80-as évekből és egyik sincs kirepedezve. Pedig lekezelve csak az utóbbi pár évben ha voltak. Egyszerűen jó anyagból voltak még és ezért bírták eddig.)
2019. júl. 29. 10:57
 2/2 Titkosrendőrség válasza:
Hát ha a gumi elöregedéséből származó problémák az anyag felső részében jelentkeznének, akkor lenne értelme, de mivel egy gumiabroncs elég vastag nem igen tud lehatolni egy kis ráfújt spray az anyag alsóbb rétegeibe. Szóval gumikédereken, O-gyűrűkön vagy más gumialkatrészeken lehet értelme, de egy abroncson halottnak a csók.
2019. júl. 29. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!