Kinek mi baja van az új alkotmánnyal? Kérek mindenkit, ne párt szempontjából nézze, hogy ez most egy FIDESZ alkotmány stb.
Itt egy cikk róla. Mondjuk én egyedül a melegek hátrányos kezelését látom felhozni, mint valós érv a többi csak amolyan "roh@dék fidesz micsánálmán'" típusú.
Teljes egészében kihagyták belőle a régi Alkotmány 70E §-át.
És ez tragédia!
" illetve jó lett volna belevenni, hogy az előző rendszerben vezető szerepet betöltő politikusok nem vehetnek részt a politikába, az mszp képviselőinek száma rögtön felére esne vissza."
Elírtad: a fideszé esne vissza.
"..és most ez a legnagyobb baj.."
Most erre van leginkább szükségünk? Valahol itt van a házőrző elásva. Pótcselekvés, érdemi dolgok helyett.
A válasz megírásának időpontja: ma 06:32
Ezt kifelejtettem, hogy valóban nem ez most a legfontosabb probléma, az egész csak arra megy ki, hogy beírhassák magukat a történelembe.
"Én sajna csak két-három dolgot tudtam elcsípni belőle a híradóban, de ami leginkább kiakasztott, az az volt, hogy a 18 éven felüliek kötelesek eltartani a szüleiket. Mert ez idáig még rendben is van, de miből???!!!"
Istenem, inkabb ne nezz hiradot! Ez mar eddig is igy volt, ez semmi ujdonsag. Vess mar egy pillantast a Csjt. 61. § (1)-re, majd meg egyet a Csjt. 60. § (1)-re! Az elobbieknek megfeleloen elsosorban a gyerek koteles azt a szulot eltartani, aki magat eltartani nem kepes es akinek tartasra kotelezheto elettarsa/hazastarsa nincsen.
A "de miből???!!!" kerdesedre valaszolva a hatalyos jog a kovetkezo valaszt adja (feltetelezem, a segelykialtasnak szant kerdeseddel azt akartad kifejezni, hogy nincs penzed es rosszul keresel): Csjt. 66. § (1) Nem köteles mást eltartani, aki ezáltal a saját szükséges tartását veszélyeztetné.
Magyarul, ha nincs penzed, nem kell fizess, ha van, akkor aranyosan kell a jog szerint (ki)segitened a szuleidet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!